ajexfront

Så gör du flytten smidig – Flyttexperten ger sina bästa tips!

För få kartonger, inte tillräckligt många som hjälper till att bära och mormors gamla vas sönderkrossad på backen. Alla har vi något dåligt minne av att flytta. Med 30 år i flyttbranschen vet Joakim Håkansson, grundare av AJ-Express Service, allt om att flytta ett helt hem och om de problem man kan stöta på. Men det finns en hel del saker du kan göra för att förenkla flytten.

– Se till att vara väl förberedd, det är ingen enkel sak att flytta, det tar väldigt mycket tid. Många underskattar hur mycket saker de faktiskt har, det är det största felet många gör. Överskatta hellre tiden det tar att packa och flytta allt, säger Joakim.

Idag flyttar man vanligen flera gånger under en livstid. Vissa försöker sig på det omöjliga själv, men många väljer att anlita en flyttfirma. Det är dock vanligt med oseriösa företag på marknaden, så om du ska anlita en flyttfirma se till att kolla upp dem.

– Undersök vem det är du anställer, kolla upp att de har organisationsnummer, tillstånd och försäkringar. Sen är det många som går ut med billiga priser, men det är farligt för de har inte tillstånd som behövs och det finns många lurendrejare i branschen. Vissa har blivit av med alla sina ägodelar när de anlitat sådana företag, berättar Joakim.

– Vi är godkända transportörer och medlemmar i Svenska flyttföretagarförbundet. Det är något som är som man ska vara noga med att en flyttfirma är, säger Joakim.

ajex3

För Joakim har det alltid varit viktigt att sköta sitt företag, både med kundrelationer och ekonomi. Det menar han borde vara minst lika viktigt för kunden.

– Vi har trippel A, vilket betyder att vi alltid skött vårt företag, det är det högsta betyg ett företag kan få. Som kund ska man alltid titta på sånt. Kan någon inte sköta ekonomin i ett företag, då ska du inte lita på att de kan ta hand om alla dina ägodelar heller, säger Joakim.

Joakim startade som flyttgubbe när han fick ett sommarjobb som 19-åring. Det är 30 år sedan och redan för 17 år sedan startade han AJ-Express service. Där ligger inte fokus på att bara flytta saker, utan att hjälpa kunder från början till slut under flytten.

– Jag kom bara in på ett bananskal och blev kvar. Men jag har velat utveckla mitt företag till mer än ett flyttföretag. Med mycket kunskaper och ett stort kontaktnät kan vi bistå med allt från homestyling till flytt och målning i ditt nya hem, berättar Joakim.

Flyttkonsult, ett begrepp som Joakim är ensam i sin bransch om. Med en flyttkonsult har man kontakt med en person hos AJ- Express service. En person som ser till att få in rätt hjälp efter kundens behov.

– Kunden anställer en konsult hos oss, sen tar konsulten hand om alla behov. Behöver kunden en snickare så ordnar konsulten den kontakten. En flyttkonsult ser till att hjälpa till med allt, boka nedpackning, flytt och allt annat som kan behövas. Det förenklar en flytt väldigt mycket, säger Joakim.

Det är ingen enkel sak att flytta, det är många saker som ska pusslas ihop, inte minst tiden som går åt till packning och kånkande av stora möbler.

– Det bästa är att hyra in en flyttfirma, det är verkligen värt det. Det spar både tid och i slutändan pengar, säger Joakim. För att hjälpa med vad man ska tänka på inför flytt så har vi tagit fram en flyttguide med all information som behövs för en lyckad flytt, där finns kunskap jag samlat på mig under 30 år, säger Joakim.

Vill du mer tips och råd om flytt så hittar du det här.

ajex4

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!