imofpz-lsru-sai-kiran-anagani

Så går Solna Bilteknik sin egen väg: ”Vi är oberoende”

Solna Bilteknik var tidiga med att bestämma sig för att riktig service kan göras till ett lågt pris. – Vi är den nya tidens bilverkstad och konkurrerar med lägre priser och större kunskap, säger Loucas Panagiotis.

Familjeföretaget Solna Bilteknik har under flera år gått sin egen väg. Bilverkstaden har gjort sig oberoende från centralstyrning och prisförhandlar själva med producenterna av originalreservdelar. Följderna är en växande kundkrets och misstänkta smutskastningskampanjer från konkurrenter.

– Vi tillämpar en prisfilosofi som inte överensstämmer med märkesverkstädernas krav på lönsamhet. Filosofin utgår från att inte låta kunderna betala för något de inte får värde för, säger Loucas Panagiotis.

Att Solna Bilteknik står ut bland mängden blev tydligt när Kalla Fakta testade åtta verkstäder och Solnas Bilteknik var den enda som var klanderfri. En del av framgången beror enligt Loucas på den interna kontroll som kontrollerar och dokumenterar allt utfört arbete. Dessutom har Solna Bilteknik branschens tekniskt sett mest avancerade testbana för digitala funktionskontroller.

Efter Kalla faktas granskning misstänker dock Loucas att ett fåtal personer systematiskt vill svärta ner bilverkstadens rykte genom ett stort antal falska inlägg på ett olika sajter som exempelvis RECO.

– Om de som skriver inte varit kunder, vad är då deras mål? Det är enkelt att lista ut.

För att ta nästa steg och utvecklas i riktning med växande efterfrågan lägger Solna Bilteknik nu stora resurser på att bygga upp erfarenhet kring elbilar och hybrider.

– Det är framtiden hur man än vrider och vänder på saken och det blir allt viktigare för många kunder. Vi håller oss uppdaterade när det gäller utbildningar och sex stycken av oss har varit i England på utbildning eftersom kunskapen är störst där. Vi är även duktiga på att hjälpa våra kunder med uppdateringar av mjukvara när komponenter byts ut. Biltillverkarna vill göra allt men de kan inte hindra oss från att göra det själva.

Loucas tipsar alla som besöker en bilverkstad om att göra jämförelser för att se vad man faktiskt betalar för.

– I dagsläget importeras det en uppsjö av produkter från Kina, det finns bra kvalitet men mestadels är den dålig. Leverantörerna vill såklart maximera sina vinster och döper därför om delarna med vackra namn, men hållbarheten är tveksam. Som kund kan du med lätthet googla reservdelarna genom deras artikelnummer och därmed kan du få reda på var delarna och materialet tillverkas och deras kvalitet; detta går att göra med bromsar, bromsskivor, oljefilter, luftfilter, kamremmar och vattenpumpar. Tanken är att du som kund skall veta vad du betalar för och vad du får.

Läs mer på Solna Biltekniks hemsida


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!