sa-foerenklar-25hus-foer-attefallshusbyggen

Så förenklar 25Hus för Attefallshusbyggen

Ett nytt hem på din tomt låter kanske som ett dyrt projekt, men idag kan nya bostäder byggas inom ett brett spektrum av priser till hög kvalitet. 25Hus är ett av de företag som driver utvecklingen framåt genom att leverera nyckelfärdiga Attefallshus.
– Vi har ett antal färdiga modeller och en arkitekt som kan arbeta tillsammans med kunder, säger Christopher Krusell.

Ni på 25Hus har som vision att förändra och förenkla livet för era kunder. Berätta hur ni har lyckats?
– Pris, tillgänglighet och att vi är väldigt snabba på att leverera nyckelfärdigt. Vi startade specifikt för att producera Attefallshus och från beställning tar det cirka sex veckor innan ett målat hus står på plats.

– Om det är ett mindre hus så tänker man att man ska göra det själv. Men ska man bo i huset och inte ha det som förråd är det en hel del som behöver göras. Vi förenklar hela processen.

Varför har Attefallshus blivit så populära?
– Det behövs inget bygglov för 25-kvadrashus vilket har förenklat processen att bygga till. Populariteten har delvis med bostadsbristen att göra och att folk bygger på villatomter för att få större yta men också för att hyra ut. Det sistnämnda är framför allt ett storstadsfenomen medan det ute i landet handlar mycket om fritidsboenden och gästhus.

25hus3

Ni levererar i färdiga element från fabrik. Vad erbjuder ni kunder som efterfrågar en helhetslösning?
– Vill de både ha kök och badrum så ordnar vi det. Vi har ett antal färdiga modeller och en arkitekt som kan arbeta tillsammans med våra kunder. Vi bygger med väl tilltagen isolering i väggarna och inte minst i det kraftiga golvbjälklaget.
– Vi anlitar inga externa byggföretag för monteringen eftersom vi vill undvika tvetydigheter om ansvaret för det färdiga huset. Kunderna slipper gjuta själva eftersom vi ställer huset på en gjuten bottenplatta eller stabila skruvplintar som vi tillhandahåller till ett rimligt pris och vi kan montera plintarna på plats.

Vad finns det för andra typer av val?
– Det kan handla om olika träslag som vi erbjuder. Främst bygger vi i Sibirisk lärk och vi erbjuder olika tjocklek. Det gäller även fönster: en del vill ha träfönster och en del vill ha PVC.

25hus4

Nu är det vår, betyder det att trycket också är som störst?
– Ja, för privatkunder är det ofta till våren när man tänker att ”nu ska vi ha gäster på Midsommar!” Då får vi också in flest beställningar. Men vi har fortfarande kapacitet att leverera snabbt.

Vilka är era kunder utöver privatpersoner?
– Utöver villaägare vänder vi oss till företag och kommuner. Vi får också beställningar från turistbranschen bland annat campingplatser, skidorter och golfklubbar.

Fram till juli erbjuder 25Hus 10 procent på beställningar. Läs mer om erbjudandet här

Se fler bilder på Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!