novfinal

Så fick Göran sitt nya leende på Novo Dental

Det var i somras som Göran kom in som akut drop in till Novo Dental i Sundbyberg. Han hade bitit sönder något långt bak i överkäken. Ett positivt möte med tandläkare Araz Borna ledde så småningom till ett helt nytt leende.

Göran hade gått till samma tandläkare i över tjugo år. Men när han fick akuta problem med en lagning som ramlat ut befann sig Görans tidigare tandläkare utomlands.

– Jag hade sett Novo Dentals nya klinik i Sundbyberg så jag tänkte att jag, för första gången på väldigt länge, fick pröva en ny tandläkare, säger Göran.

Göran fick hjälp med sina akuta problem och fick samtidigt bra kontakt med Novo Dentals tandläkarteam.

– Görans framtänder var lite slitna och tänderna var något missfärgade och hade flera lagningar, säger Araz Borna tandläkare på Novo Dental.

De kom överens om att göra något mer ordentligt i hela bettet och Göran bokades in för en undersökning och en så kallad Smile design.

– Jag gick dit för att en lagning hade släppt. Vid återbesöket då vi skulle göra en undersökning tog jag beslutet att göra en investering för framtiden, säger Göran.

En Smile design innebär att tandläkaren använder ett datorprogram där han/hon ritar in rätt form på tanden och placerar in tanden korrekt i tandbågen. Detta förmedlas sedan till en tandtekniker. Tandteknikern bygger upp vaxtänder på en gipsmodell som tandläkaren sedan överför med hjälp av plastmaterial till patientens mun. På så sätt kan både tandläkaren och patienten utvärdera hur det ser ut och hur väl det passar in i bettet. Efter provning åker patienten till tandteknikern för att få till tändernas rätta färg, form och utseende.

Görans tänder blektes till önskad färg och en Smile design utfördes. Nästa steg var att slipa ner tänderna och fästa porslinständerna.

– Jag är en bit över 60 år och hade nött ner mina gamla tänder lite grann så de nya tänderna gjordes aningen längre, säger Göran och fortsätter: Araz är som en finsnickare, tänderna ser naturliga ut och känns som mina egna. Det är värt att våga investera i sitt leende och jag är mycket nöjd med bemötandet och med resultatet. Jag rekommenderar andra att gå till Novo Dental.

De nya porslinständerna gjordes lite längre än de tidigare lite nötta tänderna.

 

Tandläkare Araz Borna är också nöjd.

– Göran är väldigt trevlig att ha att göra med och resultatet blev snyggt. Framtänder är något man visar och det ger livskvalitet att våga le när man är ute och umgås bland folk. Estetiska jobb är väldigt roliga att utföra eftersom det ger ett omedelbart resultat. Så länge man utför alla steg och gör dem i rätt ordning så blir resultatet snyggt.

För att kontakta Novo Dental klicka här


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!