mariaostby

Så får hon sårbara människor att våga yoga

Alla vågar inte yoga och många är mer sårbara än vad som syns utåt. När Maria Östby började göra hembesök för att lära ut kundaliniyoga fick hon fantastisk respons. – Det är någonting unikt, säger Maria Östby.

Till vardags håller hon lektioner i kundaliniyoga och medicinsk yoga. Insikten om att många människor inte kan tänka sig att befinna sig i en grupp med andra människor stoppade inte Maria Östby. Maria kombinerar numera lektioner hemma hos sig med mycket uppskattade hembesök.

– Vare sig det är en grupp eller en privatlektion mår alla människor bra av att minska ner tempot. Vissa har jätteont i kroppen eller är utbrända. Inom kundalini finns ett stort utbud av pass (Kriyas) som fokuserar på olika kroppsdelar och auror. Ofta är det meditation med mantra och rörelse och genom att vi sjunger kan vi fokusera på rörelser och ljud.

För Maria Östby har engagemanget i människor blivit en allt viktigare pusselbit.
– Jag vill att människor ska få livsenergi, men alla klarar inte av att befinna sig i grupp. De som säger att de inte är redo för ett pass kan i många fall göra rörelserna när de känner sig mindre utsatta. Jag gör hembesök till sårbara personer och i vissa fall leder det till att de senare ansluter till en grupp. Viktigast av allt är att fler får tillgång till närhet och gemenskap.

Maria utför även reikihealing.

– Får man sällan eller aldrig närhet kan handpåläggning sätta igång en rad positiva reaktioner. En del bearbetar det genom att prata av sig och en del somnar. Det finns så många som är ensamma och bär på saker men som aldrig får den hjälp de behöver. Det kallas healing av en anledning.

Maria arbetar i Karlstad med omnejd och är inte främmande för att resa. Hon har även lokal i Stockholm där hon håller privatlektioner. Vid sidan av yogan och reikin har hon ett stort intresse för ekologisk mat.

– Det hänger ihop med vad jag håller på med. Jag är vegan och förespråkar att leva hälsosamt.

För att boka privatlektion, grupplektion eller barnyoga kontakta Maria Östby på majja444@outlook.com eller på Bokadirekt.se


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!