Så får du ett lyxigare sovrum med Carpe Diem Beds

En dag tog kiropraktorn Börje (sedermera Carpe Diem Beds grundare) en promenad på en ö ute i skärgården nära Lysekil och somnade på en ljungbädd. Här upplevde han att ljungen formade sig efter hans kropp på ett sätt som han aldrig upplevt en säng göra. Händelsen fick Börje att starta sin resa med att skapa den perfekta sängen, med samma känsla av viktlöshet som han upplevt på ljungbädden.

Carpe Diem Beds patenterade Contour Pocket System är ett av företagets fem patent. Fjädersystemet är en fascinerande innovation som använder stoppningsmaterial inuti varje enskild fjäder istället för att ha stoppningen placerad ovanpå fjädersystemet. Denna unika design gör att varje enskild fjäder anpassar sig efter kroppens form och ger en oöverträffad följsamhet. Eftersom fjädersystemet har stoppning i varje enskild fjäder innebär det att vardera fjäder kan stödja kroppen bättre, på både ytan och djupet.

Resan tog tusentals timmar och tillsammans med Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg så skapades Carpe Diem Beds patenterade fjädersystem Contour Pocket System. Tack vare detta tillåts musklerna att slappna av och ger en maximalt avslappnad sovposition. Precis som att sova på en ljungbädd på västkusten.

Läs mer om Carpe Diem Beds sängar här

Sätt stilen

Att skapa det perfekta sovrummet börjar med att välja rätt sängkläder. På Carpe Diem Beds sätts standardnivån vid de fantastiskt formgivna rum man kan få uppleva på lyxhotell. De erbjuder ett brett utbud av sängkläder för att passa alla stilar och personliga preferenser, inklusive deras signaturkollektioner: Vindstilla, Havsbris, Storm och Stiltje. Oavsett om du söker ett klassiskt, tidlöst uttryck eller en mer modern och samtida känsla, kommer deras kollektioner inte att göra dig besviken.

– För att förstärka känslan av ett exklusivt och rogivande sovrum, kan ett par av våra perfekt matchande prydnadskuddar och plädar fullborda det fridfulla intrycket och göra sovrummet än mer inbjudande.

Omsorgsfulla materialval

Men det handlar inte bara om färg och form. När det gäller sängkläder är tygets beskaffenhet en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Carpe Diem Beds sängkläder är tillverkade av finaste bomull eller silke.

Båda materialen har naturliga fibrer som andas och hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Bomull är ett klassiskt material som ger ett slätt och krispigt intryck, medan silke erbjuder en verkligt lyxig och mjuk känsla, perfekt för dig som vill ha glänsande hår och återfuktad hud (silke har ett naturligt innehåll av protein, som ger näring åt håret och återfuktar huden).

Den röda tråden

Det som håller textilierna samman och avgör deras kvalitet är trådarnas täthet. Trådtätheten (förkortat TC, som i ”Thread Count”) mäter finheten i tyget genom att räkna antalet trådar per kvadrattum. Carpe Diem Beds sängkläder i bomull är gjorda i högsta kvalitetsväv och är certifierade enligt Oeko-Tex® Standard 100. Välj mellan Stiltje, 300 TC i vit egyptisk bomull med dekorativa grå linjer; Havsbris i pima-bomull med en trådtäthet på hela 500; och Storm i egyptisk bomullssatin med 300 TC.

– För dig som vill ha ett ännu lenare tyg mot din hud, är vår kollektion Vindstilla i en klass för sig. Tyget är gjort i 100 % mullbärssilke med 19 Momme. Momme är en måttenhet som beskriver tyngden i ett silkestyg, ungefär som trådtätheten i bomull. Ju tyngre tyget är, desto tätare är väven. 19 Momme anses vara av allra högsta kvalitet. Tillgänglig i färgen Warm White, är Vindstilla i särklass om du vill förhöja känslan av både lyx och komfort i ditt sovrum.

– På Carpe Diem Beds är vi övertygade om att sängkläder av allra högsta kvalitet är starkt bidragande till en god nattsömn. Så varför vänta? Låt dig inspireras av våra kollektioner och skapa din alldeles egna rofyllda oas idag.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!