Så får du dina pengar att växa 

Här kommer ett gäng tips på hur du enkelt kan få dina pengar att växa.

Investeringar

Genom att sätta dig in i finansvärlden för privatbruk så kan du tjäna bra med pengar på värdepapper, aktier och fonder. Gällande aktier och fonder så är det just nu extra förmånligt att investera pengar i onlinespelbranschen eftersom det i somras kom nya regler gällande branschen som öppnar upp för en vidgad legal marknad i USA. Marknaden spås en ljus framtid. Även investeringar gällande fonder och aktier för Cannabis inom medicinskt bruk är något som stigit i raketfart i värde och beräknas stiga i värde ytterligare ju större marknaden blir.   

Har du råd kan du även investera i prylar (som stiger i värde) och fastigheter. Lyxprylar och samlarobjekt kan ge rejäla utdelningar efter ett par år. Allt ifrån Muminmuggar till Chanelväskor stiger i värde. Var noga med att göra ordentliga efterforskningar innan dina investeringar för att minska risken att förlora pengar. 

Sälj av 

Vi använder inte allt som finns i våra hem – sälj av prylar och kläder som du inte använder längre! Idag finns det många marknadsplatser för detta. Det finns en uppsjö av siter och appar där du kan sälja av det du inte längre har nytta av, många tjänster är dessutom gratis att använda. 

Placera pengar på rätt plats

Att låta alla dina pengar ligga på ett vanligt allt-i-ett konto är ett dumt beslut. Räntan som det genererar är så gott som noll. Satsa istället på ett sparkonto (om du inte vågar placera dina pengar i värdepapper). Glöm inte att jämföra bankerna emellan. En del populära banker har hög årsavgift och låg ränta! 

Bolån är en annan viktig del av privatekonomin som kan vara värd att se över – det har kommit en del uppstickare på marknaden på senare tid som erbjuder lägre ränta än storbankerna.

Hyr ut dina tillgångar

Låt inte ditt hem stå oanvänt när du är bortrest. Låt bilen rulla även när du inte själv har användning för den. Hyr ut boendet och bilen och tjäna pengar! Se till att ha bra försäkringar och plocka bort värdesaker innan dina gäster välkomnas. Det finns även marknadsplatser där du kan hyra ut dina verktyg, din cykel och andra prylar. 

Minska utgifterna genom att välja billigare alternativ

Många människor tar första bästa alternativen gällande exempelvis mobilabonnemang, resor, elleverantörer, träningsanläggningar och livsmedelsinköp. Genom att undersöka och jämföra priser hos olika butiker, kedjor och återförsäljare innan du genomför dina köp så kan du spara mycket pengar. Passa på och handla varor, tjänster och resor som ligger under erbjudande. Kampanjer, rabatter och reor kan spara dig många kronor i slutändan. Planera dina inköp och resor i tid – det vinner du mycket på i längden. Det finns många prisjämförelsesiter att använda. 

Våga spela

Vinna högvinst på spel är något många drömmer om och som faktiskt kan inträffa! En städerska har vunnit 922 miljoner kr på EuroJackpot hos Lottoland i somras. Har du turen på din sida kan du bli rik på några minuter. Många spelsiter har gratis prova på spel – väl värt att testa då det inte kostar någonting men som ändå kan leda till att du vinner och kan plocka ut pengarna direkt.

Vi kan alla göra något för att få våra pengar att växa!


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!