Så får du 13 rätt på stryket: ”Inga misstag är tillåtna”

Stryktipset och Europatipset är förmodligen ett av de mest kända och välspelade fotbollsspelen i Sverige. Gemensamt är att man ska få 13 rätt av 13 möjliga för att få ta del av den förhoppningsvis stora vinstpotten. Men vägen dit är inte enkel och det är flera saker att tänka på för att lägga ett vinnande spel.

– Det är alltid en utmaning där inga misstag är tillåtna, säger Oscar Söljén på Spelcash.

Att spela Stryktipset eller Europatipset med vänner, grannar eller familj är mer än bara ett spel. Det är även en gemenskap. Tillsammans reka och analysera matcher är ett sätt att umgås på och tillsammans med andra få utlopp för sitt fotbollsintresse.

För att få tips till Stryktipset och Europatipset och hur man bör tänka när man ska spela har vi tagit hjälp av Spelcash-experten Oscar Söljén. Han har en mångårig och gedigen erfarenhet av att lägga rader på dessa speltyper.

– Framförallt det som gör att Stryktipset och Europatipset till en rolig och populär spelform är att det alltid är en utmaning där inga misstag är tillåtna, säger Oscar Söljén.

Hur går du tillväga när du ska lägga dina rader?

– Jag brukar ofta välja vilka omgångar där jag vill lägga fokus och öppna mina egna andelar. Ofta får jag redan en uppfattning redan när jag ser raden för första gången om den är intressant eller inte.

Men det är inte bara vilka matcher som finns på den specifika omgången som spelar roll. För att tippa rätt och så välinformerat som möjligt krävs det att flera olika parametrar tas i beaktning när raderna ska läggas.

– Jag kollar statistik, höjdpunkter och avvaktar att lägga spelet innan laguppställningarna kommer ut en timme före spelstopp. Där finns fin information att hämta.

72 kronor gav 148 000

Om du inte vill lägga ett Stryk- eller Europatips själv kan Oscars andelar vara något för dig. Oscar, tillsammans med flera andra experter, erbjuder nämligen flera olika andelsspel på både Stryktipset och Europatipset. Allt för att göra spel med expertkompetens tillgängligt för alla.

Vill du istället fortsätta jakten på 13 rätt tillsammans med vännerna är expert-Oscars tips något att tänka på. Statistiken, senaste formen och laguppställningarna kan berätta precis det som behövs för att lägga ett vinnande spel.

Oscar Söljén vet hur det känns att pricka in 13 rätt. På stryktipset har han träffat 13 rätta svar en handfull gånger och som mest vunnit strax under 40 000 kronor. Men i augusti 2019 kammade Spelcashexperten in hela 148 000 kronor på en rad som endast kostade 72 kronor.
Vinsterna kan alltså varje från några tusenlappar, till hundratusentals kronor till även miljontals kronor. Allt handlar om att tippa så realistiskt som möjligt men även ha utrymme för skrällar för att lyckas kamma hem de största vinsterna.

Historien bakom Stryk- och Europatipset
Stryktipset är kanske Sveriges populäraste 87-åring. Redan den 20 oktober 1934 hade ”Stryket” premiär hos Svenska Spel och är sedan dess en favorit. Under åren har vissa förändringar skett. Först var det 12 matcher som skulle tippas och 1969 blev det 13 matcher. När Stryktipset lanserades kostade det 25 öre per tippad rad. 1985 höjdes priset till dagens 1 krona per rad och den högsta vinsten som har delats ut till en ensam vinnare är strax över 20 miljoner kronor. För att kamma hem de stora vinsterna krävs 13 rätt. Men tolv, elva och tio rätt kan även det innebära fina vinster.

Europatipset, som lanserades 1993, hette från början italienska stryktipset eftersom det bara var matcher från Italien till en början. Men sedan 2004 har Europatipset utvecklats till att inkludera matcher från hela Europa och även landskamper vid tillfällen. Det är ingen ovanlighet att en kupong på Europatipset kan innehålla matcher från Serie A, La Liga, Premier League och Allsvenskan under samma tillfälle. Europatipset erbjuds minst två gånger i veckan, till skillnad från Stryktipset som endast spelas på lördagar. Den största vinsten på Europatipset landade på 5,7 miljoner kronor och vanns av en Stockholmsbo under förra året.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!