Raw Skin vill öka säkerheten på hela marknaden

Allt fler efterfrågar större säkerhet på den oreglerade marknaden för skönhetsinjektioner. Raw Skin eftersträvar att vara en tillförlitlig aktör för kunder och behandlare genom att ta kontroll över flera led.
– Det viktigaste är kunskap om vad som ska göras om något går fel, säger Tony Borg.

Ni är distributörer för Apriline som är en monofasisk icke-animalisk framställd filler som kan injiceras i hela ansiktet, händer och dekolletage. Klinikerna som använder era produkter får tillgång till medicinska PM, utbildningar och journalblad, och ni säljer endast produkter till sjuksköterskor, läkare och tandläkare. Varför ställer ni dessa krav?

– Marknaden för injektioner är oreglerad och just därför är det viktigt att ställa höga krav. Vi vill att både behandlarna och kunderna som erhåller behandlingarna känner sig trygga. Vi värderar säkerhet oerhört högt. Vi ser till hela ledet och vill kunna ha hög kvalitetskontroll på de produkter som används och på de som injicerar dessa. Vi upplever att många behandlare idag efterfrågar bättre struktur och klara riktlinjer kring säkerhet.

Ni arbetar mycket just på att säkerställa att tillräcklig kunskap finns hos de som injicerar produkterna. Berätta mer.

– Vi håller utbildningar för sjuksköterskor, tandläkare och läkare och certifierar själva behandlarna som använder våra produkter. De kan antingen komma på en grundutbildning eller en vidareutbildning. Utbildningar hålls av våra certifierade läkare med mångårig erfarenhet inom det estetiska fältet. Det handlar om att öka kunskapen om behandlingsområden, anatomiska förutsättningar, kontraindikationer och komplikationer.

– Väljer man att gå en av våra utbildningar så ingår det produkter för hela beloppet. Därför är det många som inleder ett samarbete med oss och får sina första produkter i samband med utbildningen. Senare kan de avancera med en vidareutbildning och få ytterligare produkter. All information kring vårt kursutbud och produkter finns på vår hemsida.

Vad säger kunderna om era fillers?

– Produkten är av mycket hög kvalitet, den uppfattas som mjuk och har lång hållbarhet med resultat i upp till tolv månader och förhållandevis lite svullnad. Många kunder efterfrågar framförallt lång hållbarhet.

– Produkten skapar nästan aldrig klumpar eftersom den integreras så pass bra i vävnaden och känns därför som en naturtrogen produkt.

Ni har även börjat med Mesoterapi. Vad är det?

– Det är en hyaluronsyra som finns naturligt i huden, med en väl avvägd balans av vitaminer, mineraler, peptider och aminosyror. Mesoterapi kan användas för att återfukta hyn, minska pigmentfläckar, öka elasticiteten i hyn eller för att motverka håravfall. Vi har även en så kallad post-treatment-mask som lugnar och lindrar efter en behandling. Den bidrar med lite spa-känsla till behandlingen.

Få produkterbjudande och läs mer om Raw Skins utbildningar för behandlare

Se Raw Skins före och efter bilder på Instagram


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!