kickstarta-golfsaesongen-i-det-franska-slottsparadiset

Pegga upp golfsäsongen i det franska slottsparadiset

Gillar du att svinga några klubbor? Och samtidigt njuta av livets goda i en magisk miljö? Här är lösningen. För i franska Bretagne bjuds golfaren på en upplevelse utöver det vanliga, året om.

I Sverige är golf en sommarsport. Men för den som inte har tålamod att vänta ända till dess finns fina möjligheter utomlands. En destination utöver det vanliga är franska Bretagne. Här finns chansen att plocka fram klubborna redan i slutet av februari. Inte nog med att det franska kustlandskapet i Bretagne bjuder på en unik och härlig miljö, här finns också möjligheten att ta med vännerna och bo på ett vackert och genuint litet slott från 1400-talet.

Värdar och ägare till slottet Le Grand-Val är det svenska paret Roland och Marie Nilsson.
— Vi har en liten egendom i Frankrike som består av ett slott, ett flertal hus och pool som vi hyr ut från februari till november. Antingen kan man hyra dem med självhushållning eller så kan man få den service man önskar av oss. Det vill säga att vi hjälper till att boka golftider och står för läckra måltider då vår kock och personal kommer dit och bjuder på god mat, goda viner och bästa möjliga service, säger Roland Nilsson.

Boka resa

I Bretagne får golfspelare möjlighet att testa på mängder av banor av högsta klass med olika svårighetsgrader.
— Vi har sju banor inom fyra mils radie. Les Ormes och Saint-Malo är våra hemmabanor som ligger cirka 10-15 minuters bilväg bort. Fyra mil ifrån oss utmed kusten ligger Seaside-banan Dinard, som är en fantastisk upplevelse. Slår du en hook så är du ute i havet. Val Andre Pleneuf tio mil bort är Frankrikes bästa bana. Svårighetsgraden på banorna varierar och kvalitén är genomgående mycket bra. Jag har själv 28 i handicap och klarar mig fint så man behöver absolut inte vara någon stjärnspelare, säger Roland.

golf1

Boka resa

Med undantag av december och januari så går det att boka paret Nilssons läckra fastigheter i det franska golfparadiset året om. Roland Nilsson rekommenderar särskilt den fina våren och hösten. Tider på året då man som svensk normalt sett inte kan spela alls på grund av det dåliga klimatet.
— Våren är väldigt tidig och det blommar redan i slutet av februari. Om man vill gå ihop ett gäng och möta våren så är detta perfekt. Och på hösten följer ofta en riktig indiansommar som gjord för golf, säger han.

golf2

Boka resa

Att spela golf är långtifrån det enda som finns att roa sig med i Bretagne. Mellan varven finns gott om möjligheter till andra häftiga upplevelser. Roland Nilsson beskriver några av de turistattraktioner som finns att sålla bland.
— Det är en väldigt skön och avslappnad stämning i Bretagne och lätt att hitta saker att göra utanför golfen. Förutom den goda maten och härliga viner finns gott om sevärdheter. Som Mont Saint Michel, världens åttonde underverk som efter Eiffeltornet är mest besökt i Frankrike. Det finns även många andra kulturarv som är värda att besöka, exempelvis St:Malo och Dinan med sina vackra medeltida ringmurar. Eller varför inte en lunch i Cancale, ostron- och skaldjursälskarnas eget Mecka. Utöver detta är Bretagne ett riktigt naturfenomen, exempelvis är skillnaden mellan ebb och flod upp till 15 meter, vilket är störst i hela världen.

Boka ressa

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!