Påsk och godis – inte nödvändigtvis en dålig kombination: ”Vi skräddarsyr innehållet till varje produkt – Vissa ämnen är bevisat bra för tänderna”

Skärtorsdagen – dagen då det säljs överlägset mest godis under hela året. Tro det eller ej, det går faktiskt fortfarande att vara nyttig, även under påsken. Det har Niclas Luthman på Nick’s sett till.

– Erytritol är bevisat bra för tänderna och det är ett av ämnena som vi använder i många av våra produkter. Det finns naturligt i bland annat plommon, säger Luthman som grundade Nick’s.

 

Matbranschen är en av branscherna som måste förändras drastiskt, och det snabbt. Många av de produkter som säljs i butikerna är rent utav onyttiga, även de ”nyttiga” valen. Men hyllorna med hälsosamma alternativ växer sig större och bredare för varje dag som går. Till och med på godis-hyllorna poppar det upp alternativ som faktiskt är bra för både tänder och kropp. Nick’s startades 2015 och har sen dess växt, och det snabbt. Idag har man glass, kexbars, chokladkakor och mängder av andra produkter.

– Jag upptäckte att jag själv åt väldigt ohälsosamt och var på väg att utveckla diabetes. Jag började då tillverka egna produkter och idéen till Nick’s föddes. Idag 2018, håller vi på att explodera, det här kommer att bli vårt år, säger Niclas Luthman som grundade företaget.

Sockerfritt, men hur kan då det smaka så gott?

– Det finns inget substitut till socker egentligen. Det vi gör är att vi skräddarsyr innehållet till varje produkt. Vi använder oss mycket av Stevia. Vissa ämnen, som Erytritol är bevisat bra för tänderna och det är ett ämne som finns naturligt i bland annat plommon. Vi ser även till att ha mycket fibrer i produkterna.

Så det är till och med nyttigt?

– Javisst!. Vi har även tagit bort gluten och vete helt. Inte för att det är trendigt utan för att vete snabbt blir socker i kroppen.

Har ni en solklar storsäljare?

– Det måste ändå vara våra kexbars. Men jag tror att även vår kokosnöt-bar kommer att bli en storsäljare.

Hur ser påsken ut för er, mycket att göra?

– Vi har alltid mycket att göra. Vi jobbar ständigt med att utveckla nya produkter och den vi jobbar hårdast på just nu är vår glass. Vi har faktiskt en gul glass som innehåller citron och hallon. Gul glass är ett måste på påskbordet, eller hur?

Glass, utan socker, hur smakar det?

– Det smakar precis som glass ska smaka. Det är inga konstigheter egentligen, bara noll tillsatt socker.

 

 

[stextbox id=’info’ color=’000000′ ccolor=’ffffff’ bgcolor=’ffffff’ cbgcolor=’000000′ bgcolorto=’ffffff’ cbgcolorto=’000000′]

Erytritol används som sötningsmedel i livsmedel och har E-nummer 968. Erytritol marknadsförs bl.a. i Norge under namnet Sukrin, i Sverige under namnet Sukrin eller Sötin och i Finland under namnet Karppisokeri. Det finns i bland annat plommon och päron.

[/stextbox]

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!