Parterapi i semesterparadiset – JORO

Patric är psykoterapeut och en vandrande idéspruta. Ingrid är en framgångsrik företagsledare som kan realisera drömmar. Tillsammans har de startat parterapikliniken JORO i det svenska semesterparadiset Palma.

Patric blev tidigt intresserad av människor och själavård. Så intresserad att han i unga år påbörjade en teologiutbildning. På sikt skulle han bli präst, men istället tog livet en ny vändning:

– Jag hoppade av teologistudierna och började intressera mig för en helt annan form av själavård. Idag är jag utbildad psykodynamisk psykoterapeut och har både hypnosutbildning och sexologiutbildning.

Patric har även utvecklat en egen terapiform. Walk & Talk therapy är precis som det låter, ett samtal i rörelse. Syftet är att klienten ska slippa känna sig inträngd i ett hörn och därmed få ett annat förhållningssätt till terapeuten. Denna framgångsrika terapiform har Patric under åren använt sig flitigt av. Ofta i kombination med ett av hans stora intressen:

– Jag har varit iväg på många pilgrimsvandringar runt om i världen. Ibland har jag tagit med mig klienter på dessa vandringar eftersom samtal i rörelse ofta ger mer än ett stillasittande samtal i ett rum.

– Walk & Talk therapy är ett möte mellan terapeut och klient på neutral mark, där vi är i det offentliga rummet. Kort uttryckt så är det ett naturligare sätt samtala, berättar Patric.

Tillsammans med sin kärlek och kollega Ingrid Rosander tar nu Patric steget och öppnar en mottagning för parterapi i Palma. Varje möte med nya klienter är unikt och därför kommer JORO att vara lyhörda och skräddarsy paketlösningar efter önskemål. Förutom möjligheter till sol och bad, erbjuds även klienterna att bo på Patrics och Ingrids center. Detta som ett led i parterapin.

– Detta är något unikt. Vi erbjuder alla klienter möjligheten att bo hos oss på vårt center. Det är ett sätt att komma närmare klienterna så att vi bättre kan förstå hur deras relation fungerar. Genom att vara tillgängliga under en stor del av deras vistelse hoppas vi kunna hjälpa paren på ett bättre sätt, säger Patric och tillägger att dessa platser är oerhört populära. Därför bör de bokas i god tid före själva avresan till Mallorca.

Ingrid Rosander och Patric Johansson

 

Walk & Talk therapy och daglig tillgänglighet till terapeuterna är två metoder som JORO erbjuder. Självklart ingår även sessioner med samtalsterapi.

– Vi möter våra klienter utifrån deras behov och utarbetar gemensamt en plan för vårt arbete. En vanlig situation för par när de söker terapi på hemmaplan är att hjälpen är utlagd över lång tid. Vi har vänt på det hela och jobbar på ett mer intensivt sätt och passar på att erbjuda mer hjälp under tiden paret är förändringsbenäget.

Ingrid Rosander kommer inom kort avsluta sin tjänst som framgångsrik VD för ett stort städ- och serviceföretag i Stockholm. Efter många år i samma bransch kände hon att det var dags att pröva något helt annat.

– Patric och jag träffades för 3,5 år sedan. Jag visste redan då att jag ville något annat och var på väg mot nya mål i livet. Jag valde att vidareutbilda mig efter att ha blivit rekommenderad en psykodynamisk utbildning. Om några månader är jag klar med den, och har dessutom kompletterat med en sexologiutbildning, berättar Ingrid.

– Jag gillar att lösa problem, hitta på nya metoder och verkställa dem för att nå framgång. Patric och jag kompletterar varandra väldigt bra eftersom han är en innovatör som alltid kommer med nya spännande idéer.

Behöver er relation förbättras, utvecklas eller bara få lite extra guldkant?
Passa då på att kombinera en fantastisk solsemester på Mallorca med JORO:s professionella terapi i olika former. Boka din vistelse på detta nummer: 076-7169282


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!