Nya trender på spelmarknaden

Marknaden för spel på nätet fortsätter att växa sig större, vilket till stor del beror på det uppkopplade samhället vi lever i idag – aldrig har spelmarknaden varit så tillgänglig. Men mitt i dess blomster finns det vissa nya trender som sticker ut i mängden och som lägger grunden för en fortsatt tillväxt.

Under slutet på 2010-talet kunde vi bara i Sverige se omkring etthundra aktiva spelbolag bedriva verksamhet. Som om inte detta gav industrin luft under vingarna, så dök det också upp jämförelsesajter att hjälpa spelare välja rätt aktör. På en sådan sajt som Kelbet.se får spelaren tips på de bästa bettingsidorna idag.

Snabba och säkra betalningsmetoder
Om vi lyfter blicken från mängden spelbolag och jämförelsesajter som finns där ute idag, så har vi flera nya trender att titta närmare på. Bland dessa finns de snabba och säkra betalningsmetoder spelare kan genomföra med hjälp av E-legitimation. Idag kan en spelare aktivera sig med Mobilt BankID och sedan använda det för att hantera sina ärenden. Detta gör att de slipper fylla i långa formulär och istället göra en längre process väldigt kort.

Numera kan spelare också göra insättningar med hjälp av smidiga betalningsappar som Swish och Trustly. De kan kort och gott använda sig av ett gäng digitala plånböcker för att genomföra snabba och säkra betalningar till spelbolagen.

Ny spelteknik
Nog för att det är en kortare sträcka än någonsin till att aktivera sig på spelmarknaden, idag finns det också ny spelteknik som trendar. Den tveklöst största snackisen idag är Virtual Reality, som just nu håller på att befästa sin plats världen över.

Än så länge finns det endast ett fåtal spelbolag i Norden som är kompatibel med “VR”, som går ut på att simulera verklighetsbaserade miljöer. Men den förväntas inom kort vara nästa stora genre eftersom den anses vara en förlängning av livecasino, som idag är enormt.

En annan utveckling av själva spelandet, är formen gambling som bakar in allt fler inslag där spelarens skicklighet kan påverka resultatet. Det diskuterades länge om huruvida spelaktörer skulle addera skicklighet till den i grunden slumpartade spelformen eller inte, men under 2016 tog de landbaserade spelhallarna stora kliv mot en sådan reform. Framöver förväntas den fortfarande nya trenden med skicklighet som komplement till gambling bli allt mer etablerad.

Spelifiering – en av trenderna som tagit sig längst
Ytterligare en trend som tagit form på senare tid är spelifiering (på engelska: gamification), som innebär att man för in typiska spelelement där de vanligtvis inte hör hemma.

I det här fallet innebär det att man kan styra en rollfigur, samla poäng och nå olika nivåer i ett spel, samt att själva spelandet kompletteras med storytelling. Spelifieringen används idag flitigt inom skolväsendet för att göra utbildningen roligare och motivera elever till att lära sig mer.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!