norrlaendska-gumman-toe-med-haelsa-och-hudvard-i-fokus

Norrländska Gumman Tö – med hälsa och hudvård i fokus

Hälsocoachen Ulrika Karlsson är den norrländska entreprenören som driver salongen Gumman Tö. Utöver sitt brinnande hund- och naturintresse känner hon stor kärlek för sina friskvårds- och skönhetsbehandlingar. Sortimentet består till största del av Maria Åkerbergs välkända ekologiska och svenska produkter.

”Vindeln är Umeåregionens bästa kommun för barnfamiljer och företagsamma människor” skriver Vindelns kommun på sin hemsida. Något som hälsocoachen Ulrika Karlsson är ett tydligt exempel på. Sedan 10 år driver hon skönhetssalongen Gumman Tö, tillsammans med sin kollega Anna-Lena som har hand om Vild&Vacker. Deras salong, dit många människor från norrlandsregionen vallfärdar, ligger på Bastuvägen. Friskvård, hudvård, make-up-behandlingar och en shop med brett sortiment är något som har visat sig locka många besökare.

– Från början var det jag, en frisör och en nagelterapeut som delade på lokalen. Men när frisören flyttade ut så såg vi chansen att utöka vår verksamhet med skönhetsbehandlingar och sockring. Vi är mångsidiga och säljer produkter många människor behöver. I sortimentet ingår allt från lyx och flärd till varor som används vid mer dagliga rutiner.

Sortimentet i salongen består till 95 procent av Maria Åkerbergs (Årets Företagare 2017) ekologiska och svenska produkter. Förutom den höga kvalitén, tror Ulrika även att salongen är välbesökt av andra anledningar.

– Vi har ett väldigt varmt och trevligt bemötande. Jag vill alltid göra mitt yttersta för att kunden ska bli nöjd och må bra efter mina behandlingar och min friskvård. Jag en positiv människa som bryr mig mycket om mina medmänniskor, och vill därför ge dem bästa tänkbara service.

– Ibland kan det ringa kunder som har slut på en viss hudvårdsprodukt, och som har svårt att ta sig till salongen. Då brukar jag säga till dem: ”det löser sig. Jag lämnar det du behöver i din brevlåda, på väg hem”. Något så litet kan göra människor väldigt glada.

gel

En viktig del i Gumman Tö:s framgång är att Ulrika, i tidigt skede under friskvården, kan avgöra vad hennes kunder behöver.

– Det kan vara så att en person har beställt massage, men i själva verket behöver stresshantering eller hjälp med kost och träning. Efter ett samtal med kunden har jag fått den överblick jag behöver och kan på så sätt sy ihop ett helhetspaket som gör kunden nöjd och glad.

Läs mer på hemsidan om Ulrika Karlsson och Gumman Tö.

Vad erbjuder Gumman Tö mer än massage?

– De flesta kommer i första skedet in för att få rygg- och nackmassage, men vi erbjuder även helkroppsmassage, med eller utan skrubb. Dessutom har vi olika ansiktsbehandlingar, som Pure Cell Treatment, där vi jobbar med levande stamceller från rosenrot. Något som är fantastiskt mot rynkor och ungdomsfinnar, och som hjälper huden att reproduceras. Vi erbjuder även kunderna sockring, vilket är en behandling där oönskad hårväxt avlägsnas, och som har blivit väldigt populär.

Förutom hud- och skönhetsprodukter av olika slag så säljer du även choklad?

– Ja, vi säljer RAW-choklad från Arvika i vår salong. Den är helt vegansk och fri från både mjölk och nötter.

ekologisk-raw-choklad

Att det skulle bli just skönhetsbranschen för Ulrika var något hon bestämde sig för relativt sent i livet. Dessförinnan hade hon bland annat hunnit vinna lagguld i längdskidåkningens JSM, jobbat hos en mattgrossist och arbetat med marknadsföring. Drömmen om att starta eget uppfylldes först 2007.

– Företagandet är något som jag alltid har haft i bakhuvudet, och vi har en stolt historia av företagande och entreprenörskap i släkten. För 10 år sedan bestämde jag mig för att våga satsa mot min dröm, och jag gick då en utbildning för att bli hälso-coach och massös. Efter det vidareutbildade jag mig genom Maria Åkerberg, och började kort därefter att sälja hennes svenska och ekologiska produkter. Sedan dess har det rullat på väldigt bra.

Många framgångsrika företagskvinnor känner sig frestade av att pröva lyckan i Stockholm eller i någon annan storstad. Men det har aldrig lockat dig?

– Jag älskar närheten till naturen. Skogen och fjällen ligger mig varmt om hjärtat och jag skulle ha svårt att leva utan porlande bäckar, frisk fjälluft och skogens rasslande löv. Naturen fungerar som en form av meditation för mig, och här har jag även möjlighet att ägna mig åt mitt stora hundintresse. Stressen i storstaden är mest ångestframkallande. Det är i Norrland jag har mitt hjärta.

norrlaendska-gumman-toe-med-haelsa-och-hudvard-i-fokus

Ulrika Karlsson med pointern Mr Vox. Foto: Annika Svensson

Läs mer på hemsidan om Ulrika Karlsson och Gumman Tö.

Vild & Vackers hemsida.

Här kan du läsa mer om Maria Åkerberg och hennes hudvårdsprodukter.

Här kan du läsa mer om Arvika RAW-chokladfabrik.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!