tvsmsv

“Mitt sprithjärta dunkar för en god snaps.”

På Två små svin står brännvinet i centrum. Det är inte bara något som hör hemma på julbordet, menar Jimmy Nygren. Det är en svensk tradition som går att variera i all oändlighet och förtjänar sin egen meny. Något som Jimmy tog fasta på när han tillsammans med Kalle Olofsson slog upp dörrarna till Två små svin i Årsta.

– När du sätter dig ned på restaurangen är det bara dukat med bestick och snapsglas. Något annat glas behöver du egentligen inte, berättar Jimmy Nygren, som tillsammans med Kalle Olofsson äger restaurang Två små svin.

En meny med klassiska svenska rätter tillsammans med danskt Smørrebrød erbjuds. Men det är den varierade menyn med brännvin som gör Två små svin unik.

tvsmsv3

 

–Mitt sprithjärta dunkar för en god snaps. Vi har en meny med över 80 snaps, det finns så många olika med olika kryddningar. Dill, kummin, citron, anis, fänkål. Det finns hur många variationer som helst, säger Jimmy.

Det där med snaps är inte enkelt som man kan tro, att välja rätt och att dricka rätt är en konstform.

– Det är en hel vetenskap. Man ska sippa på den, då förhöjs smaken. Vi har arbetat väldigt mycket med hur och vad man ska dricka. Vi har utvecklat en snapsmeny och hjälper alltid kunderna att välja. För träffar man rätt i kombinationen mat och sprit då märker man det, berättar Jimmy.

tvsmsv5

 

När vi ska njuta av ett gott glas dricka så är det sällan snaps som vi har i åtanke, men på Två små svin är det just brännvin som är i fokus.

– Varför kan vi sitta och sippa på ett glas whisky men inte ett gott glas snaps? Vi vill förändra synen på snaps, varför skulle du inte kunna sitta på vår uteservering, med solens strålar i ansiktet och njuta av ett gott glas brännvin? frågar Jimmy

Med våren runt knuten är det snart dags att öppna uteserveringen så att gästerna även kan njuta av sitt smørrebrød, öl och snaps ute i solen.

– Vår meny, med mycket kall mat, god öl och smakrika brännvin passar väldigt bra på sommarmånaderna. Just nu håller vi även på med att bygga ett orangeri, som gör att vi kan sitta ute året runt, oavsett väder, berättar Jimmy.

tvsmsv4

 

För Jimmy och Kalle handlar ett besök på Två små svin om en helhetsupplevelse, med fokus på service. Att kunna gå fram till baren och beställa en cigarr är en del av den tanken.

– Om en kund skulle vara sugen på en cigarr så vill jag kunna erbjuda det också. Vi säljer faktiskt en del cigarrer. De kan man också avnjuta tillsammans med en god snaps. Snaps passar med allt! säger Jimmy.

Om du vill prova på den unika brännvinsmenyn kan du boka bord här.

 

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!