Mediacentrum i anrikt tullhus

På Dalarö möts nytt och gammalt. -Det hade inte varit möjligt utan ett samarbete mellan ett ambitöst föreningsliv och företagare, säger Lars-Olof Landin som driver Turistbyrån.

Tullhuset i Dalarö är en vacker röd tegelbyggnad från 1700-talet uppförd på uppdrag av Gustav III. Här samsas Dalarö Turistbyrå, Dalarö Kultur & Föreningscentrum och ortens mediacentrum som publicerar internetportalen Dalarö.se och Dalarö Tidning. De flesta större föreningar på Dalarö har gått med som medlemmar och förlägger sina möten på Tullhuset. Tullhuset utgör också en populär konferenslokal för företag utifrån.

– Tullhuset har verkligen blivit navet i Dalarö. Här försöker vi samla våra ideella verksamheter och företagare. Det krävs ett samarbete mellan kommersiella och ideella krafter, det ska alla mindre orter tänka på. Vi skulle inte kunna verka på en så liten ort om vi inte samarbetade med ideella föreningar. Alla är samlade på tullhuset och turistbyrån blir den sammanhållande kommersiella aktören, säger Lars Olof Landin.

Invest o konsultföretaget Landin & Landin AB i EBC-gruppen som driver turistbyrån arrenderar även gästhamnen på Dalarö och mycket av Dalarös attraktivitet beror på läget.

– Dalarö är öporten till södra skärgården. Det ligger väldigt strategiskt beläget och har gjort det i flera hundra år. Numera finns ett ständigt flöde av båtar och bilar. Föreningslivet har en Dalarövision som vi håller på att uppdatera. Just nu finns 275 barn i skolan, vi vill försöka få ett gymnasium kanske med seglingsinriktning och på sikt göra Dalarö till en internationellt hållbar destination. Det måste finnas service året om och vi vill att de som besöker oss stannar längre. Redan nu är det en by som är öppen året om med mack, matställen och turistbyrån.

Lars-Olof (LO) Landin driver Dalarö Turistbyrå sedan 2007

Lars-Olof Landin framhåller att man både kan lära sig historia och något nytt på Dalarö.

– Från 2014 har vi Sveriges första marinreservat, ett museum för förlista skepp. Numera kan man åka ut och undersöka skeppsvraken med en undervattensrobot. Det är fantastiskt! Vi önskar att folk hör av sig till oss och att fler företag håller konferenser här. Dalarö är bryggan till allt!

Besöksadress: Tullhuset, Odinsvägen 6A, Dalarö


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!