Maria Bouvin: ”Inte längre en stressad advokat”

Maria Bouvins utvecklingsresa gav henne verktygen hon själv hade behövt under advokatkarriären. Idag uppskattas hennes föreläsningar och workshops av starkt prestationsstyrda företag och organisationer.
– Jag har alltid gillat att lösa problem, säger Maria Bouvin, ägare till Sann Utveckling.

Fler upptäcker att de kan ta hjälp av en coach. Vad gör att företag och organisationer tar kontakt?

– Stress är idag vanligt förekommande och hämmar effektiviteten hos individer. Företag och organisationer har högt uppsatta mål som behöver nås och för långsiktig framgång krävs individuell utveckling och gynnsam arbetsmiljö. Kan stress minskas och prestationen höjas på arbetsplatser så gynnar det alla, inte minst arbetsgivaren.

– Jag arbetar med att öka självförtroende, självkänsla och arbetsglädje. Genom att till exempel ta reda på vad som driver den enskilda individen, uppnås önskade resultat mer effektivt.

Foto: Mikael Säwström

Du har tidigare arbetat som domare och advokat och talar om en utvecklingsresa hos dig själv. Vad hade du behövt tidigare i ditt stressade arbetsliv?

– Större förståelse för mina egna beteenden, ökat självförtroende, självkänsla och arbetsglädje samt konkreta verktyg för hur man arbetar med stress och högt uppsatta mål. Hade jag haft allt detta hade jag också kunnat prestera mycket bättre för arbetsgivarna jag hade. Jag har alltid gillat att lösa problem, men stressen gjorde det till exempel svårare att hitta konstruktiva lösningar för klientens bästa. Stressen påverkade även mitt liv i stort på ett negativt sätt.

– Min utvecklingsresa sedan dess har givit mig det jag hade behövt tidigare i karriären och det är den resan jag vill hjälpa andra med.

Du arbetar med advokatbyråer, myndigheter och domstolar och håller workshops, föreläsningar, gruppcoaching och webbinarier. De som inte bor i närheten av Göteborg kan, utöver webbinarierna och utvalda föreläsningar i andra delar av landet, ta del av dina e-kurser. Hur fungerar de?

– E-kurserna tas på distans och är bra för alla som vill utvecklas inom ledarskap, stresshantering och personlig utveckling men som inte kan vara på ett ställe exempelvis varje tisdag. En populär kurs är Sann Kommunikation och handlar om att vara genuin mot sig själv, öka tryggheten i kommunikationen och samtidigt bli bättre på att skapa motivation hos andra. En annan populär kurs är Sann Effektivitet där vi arbetar med 6 framgångsnycklar för att jobba smartare och bli mer effektiv. En ny kurs är Sann Styrka där deltagaren bland annat lär sig om hur viktigt det är att tro på sig själv för att också andra ska tro på en.

Foto: Marcus Pallvid

Hur förstod du att du skulle börja föreläsa om personligt ledarskap och starta eget?

– Det var inte min plan att starta eget, men undan för undan har jag förstått att jag vill arbeta med mjuka värden. För mig började det som en resa att komma till min rätt och till en plats där jag kan erbjuda mina unika styrkor. Jag drivs av att få bidra med det jag kan och då har det visat sig vara naturligt att föreläsa om det jag lärt mig för att hjälpa andra. I en egen verksamhet kan jag skapa och erbjuda tjänster som jag tror på.

Slutligen… Kan du leva som du lär idag?

– Ja, jag trivs bra med det jag gör och har mycket energi och kraft. Det krävs mycket planerande och arbete men jag är noga med att leva just som jag lär och jag försöker att aldrig jobba kvällar eller helger.

Sann Utveckling som drivs av Maria Bouvin riktar sig mot företag, organisationer och enskilda konsulter – ekonomer, jurister och andra högpresterande yrkesgrupper. Maria föreläser och håller utbildningar främst i Göteborgsområdet, men tar även uppdrag i andra delar av landet. För boende utanför Göteborgsområdet erbjuds e-kurser, webbinarier och telefoncoaching.

Läs mer om Sann Utveckling och anmäl dig till e-kurser

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!