Lugn campingmiljö drar Marstrandbesökare

Låt vara att Marstrand är förknippat med seglarveckor och festligheter, men lika många besökare kommer för stillsammare naturupplevelser. Ett av boendealternativen är Marstrands familjecamping.
– Det finns ett lugn här även när det är fullbelagt, säger Annette Hektor som driver den familjeägda campingen.

Vad är det första människor tänker på när man säger Marstrand?

– Marstrand är Marstrand! Det är utsett till Sveriges vackraste plats två gånger om och får även internationell uppmärksamhet. Många kommer för seglingen, det är den enda platsen på Touren som man ser seglingen från land, men lika många kommer för närheten till havet och vandringsmöjligheterna.

Vilka kommer till Marstrands familjecamping?

– Vi har ett blandat klientel men merparten är människor som kommer för att uppleva naturen och ta det ganska lugnt. Flera av våra återkommande gäster vet att det finns ett lugn här även när det är fullbelagt. Det är ett guldläge just tack vare att det är nära till mycket men ändå lite avsides. Gästerna har närhet till havet, naturområden och färjan.

 

Hur länge pågår säsongen och hur många gäster kan ni ta emot?

– Vi öppnar i april och har öppet till oktober. Högsäsongen drar igång vecka 27 i och med seglingen. Sedan är det full fart fram till skolstarten och därefter fylls det på med tyska turister. Vi har totalt 230 platser varav 130 av dessa är säsongsplatser. Vi har dessutom 6 vinterbonade 4-6 bäddstugor med dusch och toalett som kan hyras året om.

Vad gör gästerna när de kommer till er?

– På en camping kretsar mycket kring vädret. Soliga dagar uppskattar gästerna så klart att det är cirka 100 meter till havet med en sandstrand som är mycket barnvänlig, det finns cyklar att hyra vid receptionen och närhet till allt ifrån golf, dykarcenter och kayakuthyrning. Vi rekommenderar också ett besök på Carlstens Fästning, där besökarna kan uppleva den historiska atmosfären bland fängelsehålor och underjordiska gångar. På kvällen väljer många att strosa i folkvimlet längs Marstrandsöns kaj och besöker kanske någon av öns mysiga restauranger. Samtidigt, om det skulle regna, så har vi närheten till Göteborg. Det tar 40 minuter in till stan och ett besök på Liseberg, Universeum, museer eller shopping.

Läs mer om Marstrands Camping


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!