Loreley Hud och Fotvård – ”ger dina fötter vingar”

I 10 år har Loreley Ballon haft sin salong i Huddinge. Där hjälper hon sina kunder med allt från slitna fötter och ansiktslyft utan kniv – till medicinsk laserbehandling.

– Kunderna värdesätter den perfektion och noggrannhet som jag lägger ner i mitt arbete. Det känns fantastiskt med allt beröm jag får, både för mina behandlingar och produkter.

Loreley Ballon driver, sedan 2007, ”Loreleys Fotvård” i Huddinge centrum. Hon kom till Sverige från Bolivia 1992 och började arbeta som konsthantverklärare, bland annat på Verdandi Botkyrkakretsen och Folkuniversitetet. Därefter blev hon ordförande och projektledare på Internationella föreningen för invandrarkvinnor (IFFI) i Huddinge Grantorp Flemingsberg. Ett arbete hon hade i sex års tid och där hon var delaktig i att föreningen vann Huddinge Kommuns jämställdhetspris. Detta för deras arbete med att uppmuntra kvinnor att komma ut på arbetsmarknaden, bli ekonomiskt självständiga och få ett värdigt liv.

Hennes arbete vid IFFI avslutades 2007, då hon var 56 år gammal. Loreley bestämde sig då för att gå en yrkesutbildning eftersom hon visste att det skulle vara svårt att få jobb på grund av sin ålder. Hon började studera till medicinsk fotvårdsterapeut, samtidigt som hon arbetade på sidan om. En minst sagt tuff period av hennes liv.

Efter utbildningen fick hon chansen att öppna sin egen praktik i Huddinge, och inledningsvis fokuserade hon enbart på fotvård. Vid 61 års ålder vidareutbildade hon sig och blev ekologisk hudvårdsterapeut. Loreley ville utveckla sina kunskaper i hur man förberedde och tillverkade egna ekologiska produkter. Något hon redan visste mycket om efter att ha producerat produkter i sitt hemland under 36 år.

År 2003 hade Loreley svåra smärtor i händerna, vilket hindrade henne från att göra ett bra jobb. Hon läste då en artikel, i en tidskrift från Reumatikerförbundet, om laserbehandling. I artikeln beskrevs en ny metod för ”rheumatoid artrit, vilket ger möjlighet att minska inflammationer och användandet av mängden medicin. Loreley har sedan dess läst flera kurser hos IRRADIA, Specialisten på Lasermedicin, som skapade denna typ av laser i Sverige. Hon började själv behandla patienter med laser, och hennes medicinska laserbehandlingar har gett positiva resultat för dem som lider av exempelvis inflammerade muskler, dålig blodcirkulation, akne och öppna sår i kombination med diabetes.

Hur kan en typisk fotvårdsbehandling gå till hos dig?

– Behandlingen börjar med ett skönt fotbad. I den medicinska fotvården ingår behandling av förhårdnader, sprickor, liktorn, vårtor, nageltrång och annan nagelvård. Jag använder mina egna salvor och oljor, och kunden får naturligtvis själv välja vilken av alla dofter som ska användas.

Berätta om dina hudvårds- och ansiktsbehandlingar.

– Den inleds med skonsam rengöring av ansikte och dekolletage, med ekologisk peeling och en speciell rengöringsolja. Därefter följer en avslappnande ansiktsmassage som innefattar ansikte, dekolletage, axlar, nacke, huvud och överarmar. Behandlingen avslutas med en näringsrik ansiktsmask och passande ansiktsslöja som är unik och speciellt anpassad till varje kund. Något de brukar bli väldigt nöjda med.

Läs mer på Loreleys hemsida om hennes behandlingar och produkter.

Du erbjuder även flera typer av laserbehandlingar. Till vilka rekommenderar du dessa?

– Vi rekommenderar inte en lasermedicinbehandling utan att först undersöka patienten. Vi måste veta vilka besvär patienten har, vilken typ av medicin som han/hon tar, vilken läkarens uppfattning är och hur patientens besvär tidigare har behandlats.

Hur går en laserbehandling till?

– Med en medicinsk laser appliceras laserljus icke-invasivt för att minska smärta och inflammation, samt för att främja läkning. Laserljuset appliceras i kontakt med normalfrisk hud. Känslig eller skadad hud behandlas i icke-kontakt på ett avstånd av någon eller några centimeter. För att få en bra behandlingseffekt måste laserljuset kunna genomtränga vävnaden och nå det område som är tänkt att behandlas.

Hur ofta bör man göra en sådan behandling?

– Det är individuellt och beror på vilka besvär man har. Vanligt är att man genomgår 1-10 behandlingar under 1-6 veckor.

Vad kan behandlas?

 • Smärta – Fibromyalgi
 • Muskelvärk
 • Bindvävsinflammation
 • Bensår – sårläkning
 • Hälsporre
 • Bakterier och virus (svampar och vårtor)
 • Artroser och ledinflammationer
 • Munsår
 • Eksem
 • Idrotts- och belastningsskador
 • Senbesvär – Tendinopati

Du har själv tagit fram de produkter som används vid behandlingarna. Berätta om dem.

– Loreley NaturDerm är ett alternativ till den traditionella kosmetikan. Jag erbjuder naturkosmetiska produkter som är välgörande för både kropp och själ, och som är ett sätt att njuta av naturlig lyx. Tillverkningen baseras på örter, bivax och eteriska oljor. Produkterna innehåller ekologiskt odlade, kallpressade och vitaminrika vegetabiliska oljor och fetter. Råvarorna är noga utvalda för att vara bra både för huden och miljön.

– Huden är en viktig och levande del av vår kropp. De vegetabiliska oljorna och fetterna, som är kärnan i naturlig hudvård, har följt och hjälpt oss i tusentals år som näringsmedel, ”medicin” samt hud- och friskvårdsmedel. De innehåller många fettlösningar, vitaminer och olika fettsyror som huden behöver.

– Med doft och känsla från den jämtländska naturen har Loreley NaturDerm det bästa för dig som vill vara naturligt vacker.

”Loreley Hud och Fotvård” ligger på Patron Pehrs väg 5 i Huddinge. 

Telefon: 070-779 46 99

Läs mer på Loreleys hemsida om hennes behandlingar och produkter.

Här kan du boka tid för behandling.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!