Ljusdalsbyrån Midama Ekonomi öppnar Uppsalakontor

Midama Ekonomi AB byggde upp sitt goda rykte som redovisningsbyrå genom att arbeta med ett stort antal företag i Hälsingland. Nu fortsätter expansionen söderut och i augusti öppnar Uppsalakontoret. Ägaren Lars Ottosson lyfter fram personalen och bättre tekniska lösningar än konkurrenterna som viktiga anledningar till framgångarna.

Ni började med att expandera från Ljusdal till företagstäta Järvsö. Den 1 augusti 2017 öppnar ni ert Uppsalakontor. Vad kommer expansionen att innebära?

– Vi har kunder från norra Jämtland ner till Stockholm och egentligen spelar det ingen roll var vi eller kunden befinner sig. Men att finnas på nya platser som vi gör i Järvsö och snart även i Uppsala innebär att vi kommer närmare företagandet som finns där. Det är alltid trevligt att ta ett möte med kunden.

– I Uppsala ser vi att det finns en stor marknad och vi kommer samtidigt närmare Mälardalen. Jag har dessutom själv anknytning till Uppsala eftersom jag har pluggat där och har tre barn som är där nu och pluggar.

Vad gör ni för att lyckas så bra som byrå?

– Vi är en byrå som ligger i framkant när det gäller tekniska lösningar och som har lyckats med att jobba effektivt. Det gör att vi kan konkurrera om kunder. Digitaliseringen och allt jobb som vi gör i ”molnet” gör att vi arbetar effektivare och på miljövänligare sätt.

För det har varit en bransch med mycket pappersarbete…

– Ja, en kopia här och där, det har varit mycket papper och omständligt arbete. Idag är alla våra programvaror som vi kör molnbaserade; all dokumentation och allt vi sparar finns i molnet. Vi kör en Offfice 365 lösning med SharePoint och vi kan vara helt oberoende av var vi sitter och jobbar. Om inte kunden själv scannar in materialet så får vi en pärm och scannar in det själva. Har vi bara ett antal dokument så kan vi koppla det till molnet.

– Skatteverket ligger också långt framme och vi jobbar väldigt mycket med filhantering när vi rapporterar till skatteverket. Vi kan skicka allt utom första sidan i privatdeklarationen.

Är redovisningsbranschen föråldrad?

– Ja, generellt sett så är den det. Många som jobbar inom branschen är lite äldre och kanske inte så förändringsbenägna. Det märker man på kurser när man är ute; det är inte många som jobbar på samma sätt som vi gör och många har behållit gamla rutiner. Det är också där jag har sett att det finns marknad att ta. Jag tror att vi är en lite unik byrå på det sättet att vi alltid försöker att använda alla tekniska hjälpmedel.

– Yngre företagare är mer teknikmogna. Men de som drivit företag i 30 år vill gärna fortsätta att göra som de alltid gjort.

Du startade företaget 2004. Vad är framgångsreceptet för att växa?

– Det finns bara ett sätt att lyckas med tillväxt och det är att göra ett bra jobb åt kunden, det gör man genom att anställa duktiga och engagerade medarbetare som man försöker få att trivas och ha roligt på jobbet. Är kunden missnöjd kommer den inte tillbaka. Är kunden nöjd så talar den om det för sina vänner och affärspartners. Jag skulle säga att vi har vuxit med hjälp av alla rekommendationer vi fått.

– Jag var själv de första 3-4 åren tills jag fick en praktikant 2007. Han var italienare och ville komma ut på arbetsmarknaden. I och med att vi fick fler kunder blev han den första jag anställde och nu de senaste 3 åren har det tagit riktig fart. Ju fler vi blir desto fler hör talas om oss.

Ta kontakt med Midama Ekonomi

Tittar ni på någon särskild bransch och har ni personal som ägnar sig åt specifika branscher?

– Det finns ingen bransch som vi inte jobbar med. Men vi är lite extra specialiserade på byggbranschen och det är mycket restaurang. Inom bygg finns det en del specialkunskap som är nödvändig och på restaurangsidan har ryktet spridit sig att vi gör ett bra jobb.

– Vissa personer hos oss gör allting och vissa gör mest bokföring och moms. De som är mest kvalificerade arbetar med ekonomisk rådgivning. Själv jobbar jag nästan uteslutande med bolagsbildning och rådgivning.

– Sett till våra tjänster är vi en traditionell redovisningsbyrå som hjälper företag med löpande bokföring, löner, fakturering, momsdeklarationer, bokslut, bolagsbildning och ekonomisk rådgivning.

Ta kontakt med Midama Ekonomi

Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!