Li är en av Göteborgs få mammamageinstruktörer

Li Lorin är utbildad massör och Leg. Naprapat. Hon flyttade kliniken från Stockholm och är numera en av Göteborgs fyra certifierade mammamageinstruktörer.

Care of Ryggkliniken i Majorna i Göteborg har Li Lorin många nöjda kunder och mindre konkurrens än i Stockholm.

– Vi är bara fyra mammamageinstruktörer i Göteborg, säger Li Lorin.

Som mammamageinstruktör lär Li ut tekniker till kvinnor som behöver hitta tillbaka till att använda rätt magmuskler efter graviditeten. Certifieringen fick hon efter att ha genomgått en kurs hos Katarina Woxnerud som är känd från TV.

– Under graviditeten trycks magmusklerna åt sidan; använder kvinnan fel muskler så kan hon behöva hjälp efteråt. Jag undersöker om magmusklerna har blivit separerade och med hur mycket. Sedan försöker vi hitta musklerna med små medel, nästan som mental träning. Det gäller att göra övningarna gradvis så att hjärnan inte slår på andra, större muskler. Det tar olika lång tid för alla men till slut säger de: ”wow jag hittar musklerna.”

Li Lorin på Care of Ryggkliniken

Li är en entusiastisk och glad person som utgår från varje kunds villkor och behov. Hon tycker att det är viktigt att lyssna på kroppens signaler.

– När du får ont i ryggen och inte blir bättre på en vecka är det dags att få hjälp. Om kroppen vänjer sig vid smärtan är det lätt att börja med dåliga ovanor. Vi måste lyssna på när kroppen säger ifrån och inte avvakta ett par månader.

Care of Ryggkliniken ligger på Djurgårdsgatan 33 i Majorna. Kliniken erbjuder studentrabatt och bokar en kund in massage till sin födelsedag får kunden 50 procents rabatt.

 

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!