LG introducerar OLED Flex – världens första justerbart böjliga OLED-TV

Stockholm, Sverige, den 25 januari, 2023 – LG Electronics (LG) lanserar nu den 42 tum stora TV-modellen LG OLED Flex (LX3), bolagets mest anpassningsbara och iögonfallande TV hittills, i Norden. Modellen har sina rötter i LG:s tioåriga OLED-utveckling tillika marknadsledarskap och är marknadens första böjliga OLED-TV med målet att erbjuda en gaminguppevelse i absolut toppklass. LG OLED Flex paradnummer är den i 20 steg motoriserat justerbara välvningen av skärmen, från konventionellt platt till 900R.

LG OLED Flex bygger vidare på funktioner som gjort LG:s utbud av TV-modeller med OLED-paneler populärast bland gamers. Utöver den avgrundsdjupa svärtan och de verklighetstrogna färgerna OLED-tekniken medger har också responstiden trimmats till 0,1 millisekunder, samtidigt som input lag minimerats, för att ge maximal inlevelse under spelsessioner. För maximal komfort även under långa spelsessioner har LX3:s skärmyta utrustats med LG:s Super Anti-Reflection-beläggning, vilken minskar distraherande reflektioner och därigenom ansträngningen på ögonen1.

”Vi är stolta över att kunna introducera OLED Flex, en produkt för den som vill både ha kakan och äta den gällande välvningsgrad på skärmen. Vi vet att många söker sig till välvda skärmar för att få djupare inlevelse, speciellt för gaming, därför kan LX3 krökas upp till 900R”, säger Erik Svalberg, Product Specialist vid LG Electronics Nordic. ”Däremot finns situationer där krökningen inte är önskvärd, särskild när flera ska titta samtidigt. Med OLED Flex får du båda TV-skärmar i en och samma produkt.”

Justermånen hos LG OLED Flex går bortom välvningsgraden, av vilka två kan ställas som favoritlägen för enkel åtkomst via fjärrkontrollen. Andra parametrar likt lutning och höjd kan justeras för ergonomi och användarvänlighet. Lutningen kan ställas 10 grader upp och 5 grader ned, medan höjden kan justeras 140 millimeter, allt för användarvänligast och bekvämast möjliga upplevelse.

Fördelarna vid gaming tar inte slut på hårdvarusidan, även specifika mjukvarulösningar för anpassning av LX3 har utvecklats. En funktion för virtuell justering av tillgänglig bildyta gör det möjligt att krympa den aktiva yta på skärmen som brukas för rendering av bild. Användare kan istället välja att skala ned bilden till exempelvis 32 eller 27 tum som visas mitt på skärmen, i ovankant, i mitten eller i nederkant. Denna funktion är tänkt att hjälpa användare positionerade nära OLED Flex vid spelande av realtidsstrategi (RTS) eller förstapersonsskjutare (FPS) på professionell nivå, där en överblick över hela aktiva skärmytan premieras över maximal inlevelse.

En ny LX3-exklusiv app, Game, ökar också produktens användbarhet. Här erbjuds unika skärmsläckare, genvägar till populära appar som Twitch och YouTube och en överblick över inkopplade enheter, allt på en och samma skärm. Gaming Optimizer har också förbättrats hos OLED Flex, där ljud- och bildinställningar snabbt kan optimeras efter spelgenre. Själva ljudet levereras ut i rummet med hjälp av dubbla framåtriktade element med uteffekten 40 watt, och en inbyggd mikrofon med integrerad eliminering av ekon innebär att allt som behövs för kommunikation in-gameär inbyggt i LX3.

LG OLED Flex LX3 är tillgänglig nu i Norden och kompletterar LG:s existerande sortiment av OLED TV, där funktioner likt Dolby Vision i 4K i 120 Hz och HDMI 2.1-funktioner som adaptiv uppdateringsfrekvens (VRR) och auto low latency mode (ALLM) är standard. LG OLED Flex LX3 bygger med sin justerbara välvning vidare på dessa funktioner samtidigt som modellen är G-SYNC® Compatible och certifierad enligt AMD FreeSync™ Premium, för bästa möjliga synkronisering av bildmaterial mot bildkälla.

Specifikationer LG OLED Flex (42LX3):

Storlek 42 tum
Upplösning 4K UHD 3 840 x 2 160 px
Uppdateringsfrekvens 120 Hz
Paneltyp Välvd OLED m. Super Anti Reflection
Radie Max. 900R
Bildprocessor α9 Gen 5
Ingångar 4 × HDMI 2.1
VRR Ja
ALLM Ja
Adaptiv synkronisering FreeSync Premium, G-SYNC Compatible
Ljudsystem 2.2-kanals, 40 watt totalt m. Dolby Atmos
Rekommenderat cirkapris, inkl. moms Sverige: 32 990 SEK
Norge: 29 990 NOK
Danmark: 22 999 DKK
Finland: 2 999 EUR

För fullständiga specifikationer, se produktsida.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!