Laser & BeautyCare – så tar de bort tatueringarna du ångrar

Är det dags för dig och din tatuering att gå skilda vägar? Avancerad laserteknologi kan numera producera fantastiska resultat genom att bryta upp bläcket i små partiklar som sedan transporteras bort av kroppens eget immunsystem.
– Ofta är det någon tatuering man gjorde när man var yngre, säger Lotta på Laser & BeautyCare i Birkastan.

Ni använder er av laser i en rad olika behandlingar. Berätta mer om vad ni gör.

– Vi arbetar främst med borttagning av tatueringar men vi erbjuder också laserbehandlingar för hudföryngring, borttagning av solfläckar, åldersfläckar, acne och acneärr.

Hur många behandlingar krävs för att ta bort en tatuering?

– Resultatet av behandlingarna beror på en rad olika parametrar som hur gammal en tatuering är, vilken typ av färg den innehåller (vissa färger är lättare att ta bort än andra) hur djupt den sitter, vilken typ av teknik som användes när den gjordes och var på kroppen den sitter. Även läkeprocessen och kroppens reaktioner på behandlingen är individuell. Så det är väldigt svårt att ge en uppskattning av hur många behandlingar som kommer att krävas, men de flesta brukar behöva 3-12 behandlingar. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation innan behandlingen påbörjas. Vi går igenom kundens allmänna hälsa, vad man ska tänka på innan behandlingen, hur behandlingen går till, eventuella biverkningar och skötselråd efter behandlingen.

Kan ni få bort hela tatueringen och hur pass ont gör det?

– Till 99 % får man bort tatueringarna. Det kan bli en liten svag skugga som finns kvar. En del tycker att det är smärtsamt, men de flesta har inga problem med behandlingen. Men om man vill kan man bedöva området som ska behandlas med EMLA som finns att köpa på apoteket. Precis som när man tatuerar sig så känns det olika mycket beroende på vilken del av kroppen som man behandlar.

Hur ofta kan man göra laserbehandlingen?

– Vi rekommenderar att man väntar minst 6-8 veckor mellan laserbehandlingarna för ett område. Då det är en långsam process för kroppen att rensa bort det bläck som frigjorts från cellerna. Om kunden har en stor tatuering kan man dela upp det så att man behandlar en del var 4:e vecka.

Finns det några risker med behandlingen?

– Ett fåtal personer kan få allergiska reaktioner på grund av att kroppen svarar dåligt på att färgpigmentet från tatueringen frigörs. Men för att vara på den säkra sidan så kan man provskjuta med lasern när kunden kommer på sin konsultation. Om kunden inte märker några negativa effekter efter den första veckan så är det fritt fram att påbörja en behandling utan att vara orolig. I sällsynta fall kan en pigmentförlust uppkomma, men tonar långsamt bort i de flesta fall.

Kan man få ärr av behandlingen?

– Det finns i huvudsak två orsaker till att vissa personer får ärr efter att de har varit på en behandling för tatueringsborttagning. Den första är att den behandlade personen inte brytt sig om att sköta eftervården. Den andra är att det framträder små ärr som kommer från de nålstick du fick vid tatueringstillfället. Men det gäller främst hos de som har blivit tatuerade hos en amatörtatuerare. Men eftersom varje person är unik så kan man inte garantera att alla kommer att reagera exakt likadant på behandlingen. Vissa personer har större benägenhet för att få ärr. Därför finns det alltid en liten risk för ärrbildning. Den risken är också beroende på var på kroppen som tatueringen sitter.

 

Laser & BeautyCare ligger på Birkagatan 27 i Stockholm.

Läs mer och boka en konsultation här

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!