Längdlandslaget till U23-VM i Whistler, Kanada

Svenska Skidförbundet har tagit ut tio aktiva som ska representera Sverige när U23-VM ska avgöras i Whistler, Kanada. 

Mattias Nilsson, tränare för Team Svenska Spel, har tillsammans med sina kollegor Linda Danvind-Malm och Ida Ingemarsdotter haft intensiva dagar. Efter inställda tävlingar i Rovaniemi och beslut om att flytta Skandinavisk Cup till Falun har uttagningen dröjt.

– Tävlingarna i helgen har haft bra klass och det var viktigt för oss att få en relevant avstämning, säger Mattias Nilsson.

U23-VM, som arrangeras samtidigt som JVM, är årets mål för många av Sveriges unga seniorer och juniorer. Här får våra svenska åkare verkligen en möjlighet att utmana övriga världen om medaljerna. 

– Vi fick ett tråkigt besked om att Märta Rosenberg avstår sin plats för att hon är krasslig. Bedömningen är att hon inte kommer kunna vara startklar till VM. Så vi har fått tänka ett varv till och nu känner vi att vi har hittat en bra mix av åkare med kvalitéter för att utmana både i sprint och distans, fortsätter Nilsson. 

Truppen reser, tillsammans med juniorlandslaget, till Kanada redan på torsdag för att få tid att förbereda sig inför de nio mästerskapsdagarna i Whistler Olympic Park, arenan som stod värd för de olympiska skidtävlingarna 2010. 

– Alla ser verkligen fram emot att komma i väg och för många är detta säsongens stora mål. Jag tror vi alla känner att det ska bli en häftig upplevelse att få åka till andra sidan atlanten till ett anrikt mästerskap på klassisk OS-mark, avslutar Mattias Nilsson. 

Mästerskapet inleds den 28 januari med sprinttävlingar för så väl herrar som damer och avslutas den 4 februari med mix-stafetter där två sträckor körs i klassisk stil och två i fristil.

Tävlingarna kommer att sändas i SVT-Play och SVT24.

Längdlandslaget till U23-VM 2023 i Whistler, Kanada

Damer 

Lisa Ingesson, Piteå Elit
Moa Hansson, Falun Borlänge SK 
Louise Lindström, Falun Borlänge SK
Josehanna Lundgren Wikström. IFK Mora SK
Ella Olsson, Högbo GIF

Herrar

Emil Danielsson. Högbo GIF
Truls Gisselman, Rehns BK
George Ersson, Falun Borlänge SK
Gustav Kvarnbrink, Åsarna IK
Måns Skoglund, Täby IS SK

Länk till FIS-tävlingsprogram


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!