Lån utan UC

Det blir allt vanligare med snabblån utan uc i Sverige. En bidragande faktor är ju såklart att tekniken går framåt, idag räcker det att du har en mobil, surfplatta för att kunna låna pengar inom några minuter. När man lånar pengar så måste långivaren enligt lag göra en kreditbedömning mot den personen som vill låna pengar.

Det vanligaste är att långivaren gör en kreditupplysning hos UC som är en förkortning för Upplysningscentralen. När du skickar in din ansökan om att låna pengar så hämtar långivaren uppgifter om dig hos UC för att kunna göra en bedömning om du har råd att betala tillbaka på lånet.

Vad får långivaren för uppgifter av UC?

Dessa uppgifter får långivaren när dom tar en kreditupplysning på dig.

    Ev anställning, om du är tillsvidare anställt eller dom du har ett vikarierat.

    Om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

    När du fick din betalningsanmärkning och hur stor skulden är.

    Om du har skulder hos kronofogden, dom ser även hur stor skulden är.

    Om man har haft ett utmätningsförsök.

    Vart du bor, vilken kommun och församling du är skriven i.

    Om du bor ensam, om du bor med barn m.m.

    Din senaste deklarerade inkomst.

Lån utan UC?

Men det finns idag lån utan uc och med detta menas att dessa långivare inte gör sin kreditupplysning hos uc utan troligtvis hos Bisnode eller Creditsafe. Men kom ihåg att kolla över din ekonomi innan du lånar pengar för att säkerställa att du verkligen har råd att betala på ett nytt lån.

Låna aldrig mer pengar än vad du behöver, idag är det väldigt lätt att låna pengar och det är väldigt vanligt att många lånar lite extra men tänk igenom detta innan. För allting ska betalas tillbaka och ju mer pengar du lånar desto dyrare blir räntan. Det är onödigt att låna pengar bara för att kunna shoppa t.ex kläder.

Kolla runt innan du bestämmer dig för vilken långivare du vill ansöka hos. Fördel för dig som konsument är att konkurrensen är stenhård idag bland långivarna så dem måste ge dig sina bästa erbjudanden. Kom ihåg att jämföra om dom har uppläggningsavgift, återbetalningstid, ränta och om du kan betala tillbaka ditt lån när du vill utan att behöva betala extra avgifter.

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!