Lägg upp en webbkurs och få betalt för din kunskap

När företagaren och projektledaren Cathy Lewis själv gick en webbkurs insåg hon att det saknades en digital plattform där folk både kan ta del av utbildningar och även skapa egna kurser och få betalt för dem. Därför startade hon plattformen Webb-kurser.se.
– Det bästa är att du kan sälja dina kurser utan att vara där fysiskt, du kan sova och folk kan köpa din kurs, säger Cathy Lewis.

I ett redan pressat tidschema kan det vara svårt att få tid till den där hantverkskursen som du velat gå så länge. Men med en webbkurs kan du ta del av kunskapen när det passar. Eller ännu bättre: starta en egen kurs och tjäna pengar på det när du gör något annat. Cathy Lewis är en företagare som tänker utanför boxen, det märks inte minst när hon talar om Webb-kurser.se.
– Det är en bra sysselsättning och man kan ta del av kurserna eller lägga upp kurser oavsett vart man befinner sig, och jag som administratör kan administrera allt oavsett plats. Jag vill ge folk möjligheten att kunna utbilda sig samt lära ut, utan att vara fysiskt närvarande.

Hur går det till när man gör en webbkurs hos dig?
– Först går man in på sidan och registrerar sig som elev. Om man vill bli kursledare anmäler sitt intresse till mig. Då ringer jag upp och så diskuterar vi upplägg. Allt måste vara seriöst och ha en bra plan, lika så måste video och ljud vara av god kvalité. När allt är färdigt registrerar jag dem som kursledare och då kan de lägga upp kursen. Vill du gå en kurs så registrerar du dig och betalar med kort för varje kurs du går.

Redan nu finns en mängd kurser att ta del av på Webb-kurser.se. Du kan lära dig mer om stretching, eller till exempel hur du blir en bättre personlig tränare till din hund.
– Hon som har den kursen har även fysiska kurser, men använder webben för den teoretiska delen och som en möjlighet till repetition. Hon har valt att dela upp det så.

Cathy Lewis ser stora möjligheter med skapandet av sin webbaserade utbildningsportal.
– I framtiden kommer det bli en plattform för webbkurser i allt – att lära sig mer om hantverk, träning, hundar, hästar, yoga – ja, allt möjligt. Alla som vill ska kunna lägga upp sin kunskap och sprida den. Jag vill också att det ska vara som ett komplement för de som går fysiska kurser. Teoridelar passar jättebra att göra digitala till exempel!

Hon kommer inom kort att lägga ut sin egen hunddagiskurs och har även en starta-eget-kurs på gång. Planen är att Webb-kurser.se ska bli som ett smörgåsbord av kunskap.
– Jag vill att det ska växa till en plattform som är allmänt känd – som folk kan vända sig till för mer kunskap på egna villkor.

Vill du starta en egen webbkurs eller ta den av en redan befintlig kurs? På hemsidan http://www.webb-kurser.se hittar du mer information om hur du går tillväga för att bli elev eller kursledare.

http://www.webb-kurser.se
Cathy Lewis
Kontakt: 070-294 00 02 eller cathy@webb-kurser.se


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!