Kommande inredningstrender

Att inreda sitt hem kan vara en riktigt uppfriskande upplevelse. Oavsett om det är en ny lägenhet som behöver inredas från topp till tå, eller ett gammalt hem som bara behöver ett nytt ansikte. På grund av den rådande pandemin är det nu också många som spenderar mer tid i hemmet, vilket gör att hemmets inredning blir extra viktigt för att skapa en lugnande och lycklig tillvaro. Samtidigt kan det vara svårt att veta vad man ska inreda med och vart man kan införskaffa den bästa inredningen.

Neutrala färger är inte bara en inredningstrend i dagsläget utan kommer hålla i sig ett bra tag till. Tack vare att neutrala färger såsom till exempel grå, beige eller lavendel kan ett rum inredas väldigt lätt, vilket gör detta till en långvarig inredningstrends. Dessa färger passar också med varandra nästan oavsett hur de mixas, vilket gör att rummet kan dekoreras helt unikt efter ens egna personlighet. Till exempel finns det många bra neutralfärgade plädar och överkast inom inredningsshoppens heminrednings sortiment, som kan användas med lätthet för att ge sängen eller soffa det där lilla extra.

Den minimalistiska konstens framtid ser också ljus ut, och ser dessutom mycket bra ut på allt från en neutralfärgad till en starkt färgad vägg. Ett bra ställe att införskaffa inredning för hemmet är på inredningsshoppens heminrednings site där det finns inredning som inte bara är trendigt idag, utan kommer vara det om några år med. Inom inredningsshoppens heminrednings sortiment finns det flera exempel på fina minimalistiska posters och tavlor som kan sättas upp i hemmet. Att införa ett element av en minimalistisk konst i vardagsrummet kan ge rummet en sofistikerad och modern känsla. Men minimalistisk konst kan också fungera utmärkt i ett rum med äldre inredning, då det moderna och det gamla kan kompletterar varandra.

Naturliga element i hemmet, som till exempel hampa gardiner och bambu fåtöljer är även en trend som dök upp för inte så längesedan, då mer fokus har lagt på miljövänliga alternativ, som inte kommer försvinna i första taget. Dessutom ger naturliga elementrummet en mer jordnära och lugnande känsla. Till exempel kan en häftig matta gjord i sjögräs, tillsammans med en förvaringskorg i jute och en grenklädhängare fungera jättebra ihop i tvättstugan. Att fylla olika rum i hemmet med växer är också något som kan förädla vardagen i hemmet liksom att göra det fint. Om levande växer är något som behagas av den inneboende kan en svärmorstunga vara ett bra alternativ eftersom denna växt kan ha så många olika storlekar, från en liten bordsväxt till en planta som bäst placeras på golvet. Dessutom är svärmorstungan en mycket bra luftrenande planta som inte bara omvandlar koldioxid till syre utan också suger åt sig andra dåliga ämnen i luften som till exempel benzen och formaldehyd. Kolla in kategorin med mattor för inspiration.

Att kombinera alla tre av dessa långvariga inredningstrender kan ge ett rum nytt liv, öka mysigheten i hemmet och utöver detta är mycket mer miljövänligt än tidigare inredningstrender, beroende på vilka material som används till inredningen. Detta blir nu speciellt viktigt när fler spenderar mer tid hemma. Läs mer på inredningsshoppens hemsida: inredningsshoppen.se

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!