Kina-Terapiskolan – nu fler jobb inom terapi och coaching

Funderar du på att göra något av ditt intresse för alternativmedicin? Matts Jaakkola på Kina-Terapiskolan har undervisat i alternativa behandlingsmetoder sedan 1993 och ser nu ökade arbetsmöjligheter.
– Nya medarbetare med gedigna utbildningar efterfrågas av allt fler kliniker och många startar eget, säger Matts Jaakkola.

Matts Jaakkola, doktor i alternativmedicin och föreläsare på Kina-Terapiskolan, har bott i en rad länder och utbildat sig i behandlingsmetoder som massage, akupunktur, örtmedicin, zonterapi, kroppsreflexologi, angelic reiki, qi gong och aromaterapi. Hans intresse för Kinesisk medicin grundar sig i rikedomen av kunskap och områdenas synergieffekter.

– Kinesisk Medicin är unik genom att vara en 6000-7000 år obruten tradition. När kunskaperna inom de olika områdena kombineras medför det ännu större möjligheter till att uppnå goda resultat.

Matts Jaakkola

 

Kina-Terapiskolans yrkesutbildningar, kurser och seminarier fokuserar på en rad olika behandlingsformer som utgår från Kinesisk filosofi.

– Vi drar igång de första utbildningarna nu i februari 2017. Det är en rad inriktningar inom exempelvis akupunktur som går att läsa om på hemsidan. Vi lär ut om orsaker och samband och skapar en bred förståelse för helheten och för detaljer om hur kroppen är uppbyggd.

– Vissa känner att de gärna vill arbeta med händerna och börjar inom det området, men efter hand väljer många att utöka med fler kunskapsområden. Har du exempelvis problem med rörelseapparaten kan det bero på andra problem i kroppen.

Kina-Terapiskolan syftar till att vara med och täcka behoven i en tid då många människor inte mår bra och vården inte räcker till.

– Det finns behov av fler terapeuter med gedigen utbildning som kan axla människors problem. Du som läser Kina-Terapiskolans kurser eller yrkesutbildningar får lära dig nya sätt att kommunicera, både med dig själv och med andra, genom till exempel rörelser, beröring och kunskap. Du lär dig att hitta det värdefulla hos dig själv och dina medmänniskor och hittar nya sätt att återfå och bibehålla hälsan för att sedan kunna leda andra till samma mål.

Läs mer om Kina–Terapiskolan och boka Qigong-kursen här.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!