#Kannapå – Ida Berzén hejade fram Sverige till kvartsfinal och ser fram emot att åka tillbaka redan på tisdag(?): ”Vi möter Ryssland i semi”

Det som vi aldrig trodde skulle återupprepa sig har faktiskt gjort det. Sverige spelar kvartsfinal – imorgon. England känns inte omöjligt att slå – bara Sverige spelar tillsammans, som det sammansvetsade lag man är. Ida Berzén var på plats under åttondelsfinalen och hon tror och hoppas på att få åka till Ryssland igen – redan nästa vecka.

 

Hur kommer det sig att ni valde att åka till Ryssland?

– Det var en vän som kom med idén – Ska vi inte åka till Ryssland och se matchen? Självklart tänkte jag, får man en chans att se Sverige i VM så tar man den och St Petersburg kändes ändå nära. Det var inte så svårt att få ledigt för jobbet för det.

Krigare – sjukt lång resa?

– Vi hoppade på finlandsfärjan i söndags utan hytt. Vi sov några timmar i en korridor och jag har nog aldrig insett hur ljust det är på en färja! Men vi var inte ensamma, det låg folk i Sverigetröjor över hela båten. Några timmar spenderades i Helsingfors för ett sedan hoppa på en abonnerad buss. Det var egentligen tullen som tog längst tid, men vi hade bra sällskap. 32 timmar enkel väg.

Har du varit på något mästerskap tidigare?

– Inte utanför Sverige. Men det blir det garanterat fler gånger, förhoppningsvis nästa vecka.

Svenska fans, kanske de bästa fansen, eller?

– Verkligen! Inte bara på plats, utan alla har varit så otroligt hjälpsamma och kommit tillsammans för att få alla ska komma till Ryssland. Folk har erbjudit plats i bilar, bokat bussar, chartrat flyg och delat mig sig av alla tips de har. Stämningen har varit fantastisk hela vägen – all kärlek till Camp Sweden!

Vilken är den coolaste ”outfiten” du sett hittills?

– Helt plötsligt känns alla outfits ganska rimliga, män i kvinnliga folkdräkter och peruk med långa blonda flätor. Men man älskar ju Sara Eskilsson som går all in för varje match!

Galet med kvartsfinal ändå, vad tror du om matchen?

– Såklart att det blir vinst, men inte en lätt match. Tror på 2-1 på lördag sen möter vi Ryssland i semi.

Kommer ”Granen” rädda oss – igen?

– Vi kommer inte behöva räddas, vinna är det enda alternativet!

Den givna frågan; ett Sverige utan Zlatan – tumme upp eller tumme ner?

– Tumme upp, vi är ett blivit ett lag igen, inte en person.

Till sist, vilket är det absolut bästa minnet från VM så här långt?

– Självklart matchen mot Schweiz, men också som jag nämnde har stämningen varit magisk. Dels bland alla svenskar men även med andra fans! En brasilianare i sverigetröja som var med och sjöng ”Kanna På” för fulla muggar och Schweizare, Islänningar med flera på efterfesten. Så härlig känsla!


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!