kaenda-foer-sina-laeckra-burgare-nu-satsar-de-pa-nya-smaker-fran-det-amerikanska-koeket

Kända för sina läckra burgare – nu satsar de på nya amerikanska smaker

Amerikansk mat förknippas allt som oftast med hamburgare. Något som inte alls stämmer. I alla fall inte enligt Texas Longhorn Västerås kökschef och ägare Fredrik Forsell. Med sin nya meny presenterar han mängder av andra spännande rätter från andra sidan pölen.

Burgare, burgare och åter burgare. Det är en klassisk fördom om vad amerikaner stoppar i sig dagarna i ända. En fördom som Texas Longhorn i Västerås vill slå hål på. Genom en meny med mängder av olika delikatesser vill de bevisa att det amerikanska köket är mer än bara en stekt puck.
— Folk var så nöjda med våra burgare att vi snabbt blev förknippade som hamburgerkedja. Något som inte alls stämmer. Det är ju en del av verksamheten men på kvällsmenyn har vi till exempel bara en sorts burgare resten är andra grejer, säger Fredrik Forsell, kökschef och ägare på Texas Longhorn i Västerås.

Amerikanen Phil Huntzinger startade restaurangkedjan i Sverige 1994. I dag har franschisebolaget över 30 restauranger i landet, som sprider maten från Texas till det svenska folket.
— Det som är typiskt för mat från Texas är enkelheten. Tittar man överlag så innehåller maten lite extra hetta. Det finns en röd tråd med mycket hetta, Barbequesåser och grill på träkol. Black beans som finns på vissa burgare är också något som bara lagas i södra USA och Mexiko. Jag skulle överlag säga att maten från Texas känns väldigt genuin, säger Forsell.

Se hela menyn

Burgare är långtifrån det enda på Texas Longhorn i Västerås nya meny. Där kan gästerna hitta rätter som korv, fisktacos och sallader.
— En myt är att det bara existerar stora portioner och tung mat i det amerikanska köket. Så behöver nödvändigtvis inte vara fallet. Hos oss kan du lika gärna välja något lättsamt och fräscht, säger Forsell.

Här är kökschefens tre favoriter på menyn:

  1.  Quesadillas — God och fräsch, trevligt sätt att äta på, bra om man vill dela.
  2.  Entrecote — Min favorit, mer smak är vanligt, känns väldigt mör.
  3. Tonfisk — Busgod och fräsch, serveras rare eller medium rare så att den inte är torr.

Besök Texas Longhorn i Västerås

Besök Texas Longhorn i Västerås


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!