Italienska Dolomiterna – Alpernas mest solsäkra skidpärla

Vill du slippa slask och mediokra pulkabackar? Låter sol, italiensk mat och Europas bästa skidbackar som ett mer lockande alternativ? I snart 40 år har Leidex Resor bussat tusentals upplevelsetörstande svenskar till Italien och Dolomiterna – Alpernas mest solsäkra snöparadis.

Leidex Resor har i snart 40 år varit svenskarnas säkraste kort till en solig skidupplevelse. Eftersom företaget firar 40-årsjubileum nästa år, lottas en gratisresa ut bland resenärerna som bokar före 15:e oktober.

Bertil på Leidex resor var med redan från början när företaget först riktade in sig på resor till den österrikiska sidan av Alperna.

– Vi körde våra skidresor till Österrike under några år, men märkte ganska snart att vädret allt för ofta var osäkert. Då började vi snegla åt sydsidan av Brennerpasset istället och det visade sig att skillnaden var väldigt stor. På italiensidan skiner solen runt 300 dagar per år och med tanke på det generösa liftsystemet som erbjuds på den sidan så var valet, att börja ta våra resenärer dit istället, ganska självklart.

unnamed

Liftsystemet i Dolomiterna består av 450 olika liftar som sträcker ut sig över sammanlagt 120 mil pister. Något som varje år gör att hundratals återkommande resenärer väljer att åka med Leidex.

– När vi började för 40 år sedan så var det med någon enstaka buss på sportlovet. Idag har vi 30 bussar som rullar och som transporterar hundratals barnfamiljer under hela vintersäsongen. Våra resor till Dolomiterna vänder sig till en äldre målgrupp och/eller barnfamiljer, som har själva skidupplevelsen i fokus. För ungdomar som prioriterar ”röjar-resor” så rekommenderar jag en resa till St Anton istället.

Vad kan resenärerna mer förvänta sig förutom vassa utförsåkningsmöjligheter?

– Alla gäster får bo på stora härliga hotell som erbjuder fina relax-avdelningar. Restaurangerna serverar fantastiska trerättersmiddagar och även frukostarna, som lägger grunden till att man orkar en hel dag i backen, är riktigt bra. Dessutom finns mängder av olika aktiviteter att välja på för dem som vill göra något annat än att åka skidor under en dag.

– Varje vecka erbjuder vi även alla gäster att följa med på en picknick som vi har på en bergstopp i området Pellegrino. Bussarna parkerar i ett pass på 2000 meters höjd och därifrån tar vi oss till en preparerad snöhåla med plats för 400 personer där vi dukar upp en mysig festmåltid.

Dolomiterna111

Hur bokar man en resa hos er?

– Alla som är intresserade kan gå in på vår hemsida där information och uppgifter finns. Det går också bra att ringa på nummer 070-345 23 01 om man vill boka en resa eller har några frågor.

Ni fyller 40 år som researrangör nästa år. Firar ni detta med pompa och ståt?

– Haha, ja självklart. Men framförallt firar vi genom att, under ännu en säsong, njuta av alpernas bästa skidåkning.

– Och… eftersom vi firar 40-årsjubileum får alla som bokar sin resa före 15:e oktober vara med i en utlottning. Vinnaren får en veckas gratisresa med Leidex, till Dolomiterna.

unnamed2

 

Läs mer om Dolomiterna och boka din resa

Leidex Resor på Facebook

leidex_logo


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!