milafoto5

Idrottseliten väljer svenska lampor

Tekniskt utmanande eller nördigt? Svenska Mila har återigen bevisat att deras svensktillverkade pannlampor väljs av såväl den svenska idrottseliten som byggbranschen.

Höstmörkret är på intåg, men för en svensk tillverkare av pannlampor ser det ljust ut. Björn Reger på Mila Design & Tillverkning AB är mycket nöjd med det senaste tillskottet Orion, en lillasyster till storsäljande Vega som 2015 utsågs till ”Mörkrets konung” av Runners World.

orion
Orion

– Vi har nischat oss på en rad användare med skyhöga krav på utrustning så som orienterare, mountainbikeåkare, skidåkare, löpare, jägare, fjällräddning, sjöräddning, polis och yrkesgrupper inom bygg- och anläggning, säger Björn Reger.

Kraven från användarna innebär att komponenter som ljuskvalitet, användningstid och komfort alltid måste utvecklas för att slå konkurrenterna på fingrarna. För att Milas lampor ska vara optimala för användarna utför företaget noggranna tester och har fått hjälp av bland andra landslagsorienteraren Olle Boström och världsmästarinnan Annika Billstam.

– Mila har i flera år tagit fram fantastiskt bra och användarvänliga lampor, det vet våra kunder. Våra LED-lampor har en varmare ljusfärg som liknar solljus till skillnad från det blåa ljus som mindre avancerade tillverkares lampor ger. För användarna innebär det minskade skuggbilder och naturliga färger som gör att hjärnan kan slappna av och fokusera på uppgiften. Dessutom är ljuskäglan tillräckligt bred för att lysa upp hela synfältet istället för en smal, riktad stråle.

För att ligga i framkant är Mila noga med att vara lyhörda för marknadens behov. Ett aktuellt exempel är den ökade efterfrågan som kommer från flera stora tunnelprojekt som pågår runt om i Stockholm.

– Vi tror att Orion kommer att bli otroligt bra både för yrkesfolk och för motionärer som tränar mycket. Vi har dessutom utvecklat snabbfästen för hjälmar som gör att man enkelt klickar fast lampa och batteri. Det gör en avsevärd skillnad för sport- och yrkesfolk.

Mila Design & Tillverkning AB har sitt säte i Handen söder om Stockholm. I november 2015 flyttade man in i nya ändamålsenliga lokaler på Söderbymalmsvägen 6B.

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!