daniel3

Idolvinnarens oväntade karriärbyte

Den genuina framtoningen som vi minns från Idol-tiden är numera något som gör Daniel Lindström till en framgångsrik Account Manager. –Jag är en produktnörd som vill utvecklas varje dag i både kundkontakt och affärsmannaskap.

Han vann Idol 2004 och året efter blev han Bästa svenska artist på Nordic Music Awards. Sedan dess har Daniel Lindström hunnit gifta sig och bildat familj. Daniel tar fortfarande musikuppdrag runt om i Sverige men brinner numera lika mycket för att hitta lösningar åt uppstickarföretaget Personlig Svarsservice kunder.

– Oavsett om man är artist eller jobbar med företag måste man ha förståelse för hur människor vill bli bemötta, man måste kunna lyssna och vara skicklig på att förmedla det man har att erbjuda. Jag trivs med kundkontakten och med att hjälpa olika företag, dessutom har livspusslet blivit enklare med mer förutsägbara arbetstider.

Personlig Svarsservice verksamhet bygger på att tillgängliggöra företag och se till att företagens kunder får ett premiumbemötande.

– Det är en mix av bemanningsbranschen och telekombranschen. Vi ser till att kunder alltid får hjälp även om det inte finns personal på plats, exempelvis genom en bemannad webbchat. Det är många som förstått vikten av webben, displayannonser och att marknadsföra sig på Facebook, men om man inte sedan tar hand om kunderna får man inte ut annat än badwill. Mitt jobb består i att prospektera och sälja Personlig Svarservice tjänster så att kunderna inte tappar viktiga samtal och missar affärer.

En annan som är nöjd med att ha Daniel ombord är Personlig Svarsservice VD Richard Ahnell.

– Daniel passar bra in hos oss. Vårt varumärke återspeglar personligt engagemang och premiumkänsla. Man får helt enkelt mer hos oss än hos konkurrenter som saknar vår bredd och inte kan erbjuda samma paketlösningar. Vi levererar mervärde till kunden utan att det betyder att vi är dyrare. Vill man till exempel vara ledig i jul men ändå ha någon som tar hand om kunder på ett proffsigt sätt så finns vi där. Vi tar emot och delegerar information, och nu har vi också tagit ytterligare ett steg och kan erbjuda tillgänglighet via vår bemannade webbchatt på nätet. Vi är en trivselfaktor och det är medarbetarna som skapar företaget.

För den som inte träffar Daniel Lindström i egenskap av Account Manager på Personlig Svarsservice håller han bland annat en julkonsert med Emilia Mitiku som slog igenom med megahiten Big Big World. Konserten äger rum i Nordanåteatern i Skellefteå den 18e december. Biljetter finns hos Turistbyrån och hos Ticketmaster.se.

Läs mer om Personlig Svarsservice här.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!