nathan2

Husman, sushi och bilar hos Nathan

Det sista man kan tänka sig att hitta hos en bilförsäljare är en restaurang, men att göra precis som alla andra har aldrig varit Go Buabunnams starka sida. Så när han skulle öppna en restaurang föll han direkt för tanken på en bilhall. Traditionell svensk husman på tallriken var grundtanken, men varför inte äta en god måltid bland alla glänsande nya bilar?

Gos förkärlek till husman fick honom att vilja öppna en restaurang med klassisk svensk husmanskost där bra råvaror ligger i fokus. Men viljan att vara nyskapande ledde Go till något nytt; en meny med traditionell husmanskost och gedigna tallrikar med sushi. Allt serverat hos Nathans Husman & Deli, mitt i Hedins bilhall i Uppsala.

– En bilhall är faktiskt en otroligt avkopplande miljö. Det är lugnt och tyst. Det är ibland viktigare än maten på en restaurang. En härlig atmosfär där man kan koppla av och få bra service. Berättar Go Buabunnam.

nathan3

 

Men Nathans Husman och Deli är inte först och främst en nyskapande restaurang. Utan ett familjeföretag. Det var Gos dröm att öppna restaurang, men hans fru gav honom modet.

– Det är tack vare min fru som jag startade, hon trodde på mig och min talang som kock och företagare, berättar Go.

När han väl startade så döpte Go restaurangen efter sin äldsta son, Nathan. I köket spenderar Go dagarna med sin bror Geo. Varför båda bröderna blev kockar är för Go självklart.

– Min mamma var kock, det var med henne allt började. Jag älskar mitt yrke, att få jobba med mat. Och husmanskost är redig, ordentlig men framförallt smakrik mat, berättar Go.

nathan1

Brodern, Geo, är sushikock och tillsammans skapade de den spännande mixen som har kommit att vara Nathans Husman och Delis signum. Svenska och asiatiska traditioner möts i ett nytt koncept.

Förutom att servera lunch till ett hundratal gäster varje dag så erbjuder man också catering. Något som är mycket eftertraktat.

– Vi har väldigt många cateringuppdrag. Vi har kompetensen att erbjuda sådant varierat utbud. Allt från klassiska Wallenbergare till en fin bit oxfilé eller sushi kan vi erbjuda våra kunder. Vi anpassar oss helt efter deras behov, säger Go Buabunnam.

I framtiden vill Go starta fler restauranger med nya koncept, men där grundidén med bra service, härlig atmosfär och riktigt god mat finns kvar.

Läs mer här

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!