hundskolans-koepa-hundkurser-populaera

Hundskolorna som sätter det individuella ekipaget i fokus

Hundskolorna har byggt upp ett komplett kunskapscenter med kurser från att man skaffar hund – till seniorkurser. Många av kunderna är återkommande under olika faser av hundarnas liv.
– Det ska finnas något som passar de flesta ägare och hundar genom hela hundens liv, säger Agneta Sagebrand på Hundskolorna.

Information om alltifrån raser och dess specifika behov, sömn, motion, stress och hantering genomsyrar de flesta av era kurser. Ni sitter på väldigt mycket kunskap och eleverna får ofta mer än de har förväntat sig. Vad säger de om detta?

– Vi har satsat på att de som arbetar hos oss har bra utbildning och erfarenhet och det uppskattas mycket. De anställda ska ha en instruktörsutbildning som är godkänd av Sveriges Hundföretagare, branschorganisationen för hundutbildningar i Sverige. Vi väver in kunskap så att det blir en helhet och gör utvärderingar på alla kurser. Vi försöker alltid se till var ägaren befinner sig och jobbar både mycket med metodik och pedagogik.

hundskolornany
Agneta Sagebrand, Hundskolorna

Vad arbetar ni med för metodik?

– Vi arbetar med positiv feedback och med att ge beröm för det som är bra, att tänka på vad vi vill att hunden ska göra, istället för att fokusera på det vi inte vill att den ska göra. Om det är det oönskade beteendet hunden får respons på är det stor sannolikhet att den fortsätter med det beteendet.
– Hundvärlden har tagit stora kliv framåt under det senast decenniet med nya infallsvinklar, tankesätt och ökad förståelse för hundens signaler och språk. Det är något vi kontinuerligt tar del av och som hjälpt oss att hitta vårt sätt att träna hund och hundägare.
– Vi har även tagit fram ett eget koncept vi kallar Hundskolornas 1-2-3 som finns i form av ett visitkort som hundägaren enkelt kan följa vid träning.

 

Ni vill även öka medvetenheten genom köpa-hundkurser för familjer som funderar på att köpa kund. Varför ska man gå en kurs redan innan man köpt hund?

– För att drömmen ska bli som man har tänkt sig. De flesta uppfödare säger att hunden passar och är perfekt, men köper man en hund till en barnfamilj där det är tänkt att barnen ska var delaktiga är det mycket mer att tänka på än att hunden är gullig och söt.

 

Vad får man lära sig under en köpa-hundkurs hos er?

– Vi har väldigt mycket raskunskap och erfarenhet hos oss som kommer till hjälp och vi ställer en rad frågor utifrån hur familjen lever. Vi ses vid två tillfällen och efter en intervju ger vi förslag på raser. Ofta kan vi ringa in 8-10 hundraser som är lämpliga.

Vad mer kan avgöra vilken hundras det blir?

– Det kan vara saker som hur mycket tid de tänker motionera hunden, hur kommer den ha det när man är på jobb eller i skolan, vilka aktiviteter har de tänkt hunden ska vara med på, hur man bor och så vidare. Alla som köper hund förstår inte att hunden är avlad för något specifikt. Med större kunskap får man bättre förståelse för att varför just den här hunden till exempel hela tiden vill gräva i trädgården. Hundar har instinkter men det finns också lösningar för att hantera detta. En lösning för en hund som vill gräva kan vara en liten sandlåda i trädgården där man kan gräva ner leksaker och lära den att just här är det ok att gräva.

– Jag önskar att ännu fler barnfamiljer gick på köpa-hundkurser innan de köpte hund.

privat

Ni vill även verka för att göra samhället och bostadsområden tryggare. Berätta.

– I samarbete med ABF, Hyresgästföreningen och fastighetsbolaget Wilhelm har vi tagit fram ett studiekoncept specifikt för hundägare och hundintresserade i hyreshus. Det handlar om specialkomponerade föreläsningar och vardagslydnadskurser i bostadsområden för att öka kunskapen om hundar och deras behov – om stress och rädslor. Den vänder sig både till hundägare och även de som inte har hund.

Vad mer är viktigt för dig som företagare?
– Engagemang och att alltid ligga i framkant. Vare sig det gäller utbildningen på våra kurser, läger, problemhundsutredningar eller i shoppen. Allt ska genomsyras av kvalitet – alltifrån vår kunskap, hur vi bemöter våra kunder, kvalitén på produkterna i vår hundshop, till att det ska vara rent och fräscht i våra lokaler – även i en hundlokal är det härligt när det luktar nystädat med såpa.

inomhushall

Vad är på gång hos Hundskolorna nu?

– Hundskolorna håller fyra läger i sommar. Det stora sommarlägret är redan fullt men kommer eventuellt att utökas.

 

Hundskolorna sätter det individuella ekipaget i fokus på alla sina aktiviteter, alla ska känna sig välkomna oavsett hund och erfarenhet och alla ska bli sedda och få vägledning utifrån sina specifika mål och behov.

Läs mer och anmäl dig till Stora sommarlägret och de övriga lägren här

Läs mer om Hundskolorna


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!