Hubbes Hunddagis & Pensionat – öbornas bästa vän

Hunddagiset och pensionatet på Hönö i Göteborgs norra skärgård vid färjeläget Hönö Pinan är en uppskattad tillgång för hundar och hundägare. För ägaren Michaela Andreasson fick de egna hundarna särskilt stor betydelse under en svår period i livet.

– Hundarna var mitt sätt att ta mig upp på morgonen. Det finns så mycket känslor att jag inte kan sätta ord på det, säger Michaela Andreasson.

 

Hubbes Hunddagis & Pensionat ligger bara några meter från pendelparkeringen och det har blivit praktiskt för många öbor att lämna hunden hos er på morgonen. Vad gör hundarna under dagen?

– Den dagliga verksamheten ser ut ungefär som för barn som går till förskolan. Hundarna kommer hit på morgonen och är med på aktiviteter fram till lunch. Det är stormigt här på vintern men det kan bli en del bergsklättring och strandpromenader för hundarna.

– Vår lokal är 160m2 och är inredd med allt för att hundarna ska trivas. När vi är inomhus är det lugnt. På utsidan har vi två rastgårdar i olika storlekar och en altan med bästa läget att hänga på. Lunchen följs av vila och sedan ytterliga aktiviteter innan de hämtas.

– Tider för lämning och hämtning under inskolningen varierar, vi anpassar oss efter varandra så det passar kundernas och dagisets rutiner. Utöver allt hundarna får hos oss så hoppas vi förstås att hundarna får gå promenader hemma.

 

Vad har varit viktigt i arbetet för att lyckas så bra som ni har gjort?

– Att vara personliga, ärliga och öppna. Det är viktigt att vilja alla väl och finns det några bekymmer så ska det finnas öppenhet kring det. De flesta som kommer har vi också en kompisrelation till och det stärks ytterligare när vi håller kurser. Då är det ett härligt gäng som tränar tillsammans.

– Vi ser även när en hund behöver någonting för att må bättre och kan då hjälpa husse och matte att hitta rätt verktyg.

Du har uppenbart väldigt god hand med hundarna. Vad skulle du vilja att varje hundägare tänkte mer på?

– Det jag skulle vilja är att de verkligen ser sina hundar och tog 10 minuter med sin hund varje dag med mobilen avstängd. Det vi hundägare får tillbaka genom att sitta och känna av deras lugn är fantastiskt. Hundar kan verkligen hjälpa oss att varva ner i vardagen.

Tar ni emot fler hundar?

– Ja, de som är intresserade är varmt välkommna och besöka oss. Det är viktigt för hundägaren att ha kontakt med dagisägaren och bilda sig en uppfattning.

– Första gångerna när de lämnar hunden är det mycket känslor och det kan rinna tårar. Därför är det viktigt för mig att jag känner att mitt dagis är individanpassat och någonstans där jag själv skulle ha viljat lämna min hund.

Kommer du att fortsätta att utveckla verksamheten?

– Ja, jag vill ha ett hundcenter där jag kan hjälpa missförstådda hundar och jag utbildar mig själv till beteendeutredare.

– Just nu gör jag ett arbete om hundens läkande egenskaper. Jag tog mig själv ur ett missbruk tack vare mina hundar och hade inte levt idag utan dem. Hundarna var mitt sätt att ta mig upp på morgonen. Det är så mycket känslor att jag inte kan sätta ord på det. Hundarna är min trygghet och min familj och förtjänar allt gott.

– För att göra mitt skolarbete och ta reda på vad hundar gör för människor har jag lagt ut en efterlysning och fått kontakt med massa fina människor på Facebook – läkare, forskare och missbrukare. Det har givit fantastisk respons!

 

Hubbes Hunddagis & Pensionat har även en liten träningsshop med saker inför träning och Fredagsmys så att hundägarna slipper springa in extra gång till djurbutiken. Läs mer om Hubbes Hunddagis & Pensionat och gå in på Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!