Hooks Herrgård – det självklara valet för golfaren som vill ha det där lilla extra

Hooks Herrgård utsågs nyligen till ”Sveriges Bästa Golfhotell 2018”. Här får man allt och lite till, och det bästa av allt – du är bara en pitch från första tee.
–Vi får ofta höra att redan när man kör in genom grindstolparna, då känner man lugnet, säger Hans Edberg som är VD och mer eller mindre uppvuxen på banan och herrgården.

En golfweekend – ja, tack. En weekend på Hooks Herrgård, ännu bättre. Att få dra iväg en stund och bara pyssla om sig själv, och dessutom få spela golf på två av Sveriges vackraste golfbanor, det är precis vad du kan göra på Hooks Herrgård. Här har man spa och god mat och här får man, kanske viktigast av allt, en riktigt bra golfupplevelse.
Hooks Herrgård har anor från 1300-talet. Den förste kände ägaren var Herger Joarsson, en föregångare till ätten Oxenstierna. I mitten av 1960-talet kommer familjen Edberg in i bilden och efter det har det rullat på. Idag bjuder Hooks Herrgård på något utöver det vanliga.

Läs mer om Hooks Herrgård här.

Vad är det som är så speciellt med Hooks Herrgård?
– Om du frågar mig är det helheten. Jag skulle säga att vi står på fem ben; förutom att du här får golf, konferens och spa får du även gastronomin och herrgårdsmiljön. Alla benen är lika viktiga, det finns aktiviteter för alla plus att man äter väldigt gott och får vistas i den här fantastiska miljön.

Berätta om ert spa!
– Vi byggde det för ungefär fyra år sen. Det är väldigt uppskattat och vi har gäster åter runt. Det är många som väljer att kombinera golfen med behandlingar och avkoppling i spa:t. Det är dessutom en bra lösning för sällskap där inte alla spelar golf.

Vad jag förstår lägger ni väldigt stor vikt i ödmjuk och tillmötesgående personal?
– Ja, vi har blivit så pass stora att vi måste ta hand om våra anställda på ett bra sätt och se till att de trivs och vill stanna hos oss. Det är också då som vi får nöjda kunder.

Vilken upplevelse får man som besökare?
– Man får miljön och man får lugnet. Vi får ofta höra att redan när man kör in genom grindstolparna, då känner man lugnet. Man kan ställa sin bil när man kommer, allt finns här. Något som är väldigt uppskattat är frukosten och utsikten man har vid den, ut över sjön.

En gastronomisk upplevelse sa du, hur tänker du då?
– Vi håller just nu på att renovera restaurang och kök för att kunna gå från matsal till restaurang. För oss är det viktigt att tänka hållbart och ekologiskt. Våra råvaror är närproducerade och vi arbetar med menyer efter säsongens smaker.

Ni blev ändå ”Sveriges Bästa Golfhotell” – hur viktig är golfen för er?
– Det är såklart jätteroligt att få utmärkelsen och ett fint kvitto på att gästerna trivs hos oss. Golfen är otroligt viktig för oss och att vi ligger så nära banorna som vi gör, det är många gånger därför som man väljer oss vid till exempel konferenser.

Hur funkar det om man vill konferera och spela golf hos er, kan man få hjälp med upplägget?
– Vi har ofta företagsgolf, något som vi också är väldigt bra på. Bettan Abrahamsson är väldigt duktig och hon hjälper kunderna att hitta det upplägget som passar dem bäst. Vi försöker alltid att lägga upp det som så att golfen spelas andra dagen, allt för att man även ska få avkoppling och det där lugnet och kanske lite party också. Det är många som väljer Hook som anläggning för att gruppen hålls samman, deltagarna ger sig inte ut på stan på egen hand på kvällen för det finns ingenstans att ta vägen.

Vad kan du berätta om banorna?
– Vi jobbar ihop med Hooks GK. En pitch från hotellet ligger första tee till Parkbanan och Skogsbanan. Två natursköna golfbanor med mycket gott rykte bland Sveriges golfare. Många väljer att spela två rundor, en på varje bana. Gäster föredrar Parkbanan men medlemmarna tycker att Skogsbanan är roligast.

Vilken av de två föredrar du?
– Jag säger fortfarande Parkbanan. Jag började spela på den för 44 år sen och hålen sju till 16 älskar jag.

Vilket är ert populäraste paket?
– Det är nog fortfarande golfpaket med extra greenfee. Man bor en natt och man spelar två rundor. Det ingår då två greenfees, trerättersmiddag och övernattning i dubbelrum. Man får väldigt mycket för pengarna. Söndag till måndag är också populärt, man känner då att man förlänger helgen och de som bor i närheten åker direkt till jobbet på måndagen.

Läs mer och boka de olika golfpaketen här.

 

Golf och spa i all ära, men padel på Hooks Herrgård, stämmer det?
– Jag själv har blivit en riktig sucker för padel. Vi har nu faktiskt två padelbanor på Hooks Herrgård. Som sagt, det är viktigt för oss att ha aktiviter för alla.

[stextbox id=’fakta_golf’]

Sagt om Hooks Herrgård:

”Trivsam, genuin herrgårdsmiljö med fantastiskt vackra omgivningar”

”Vi bodde i trevligt rum i herrgården, spelade golf på den trevliga parkbanan och åt en mycket god och välkomponerad 3-rättersmiddag med goda viner. En fantastisk totalupplevelse!”

”Ett ställe jag återvänt till ett flertal gånger. De två 18-hålsbanorna är båda supenfina men Parkbanan vinner alltid pga sin otroligt vackra läggning längs med sjön Hok. ”

”Efter nionde året på Hooks herrgård kan jag bara konstatera att det fortfarande är lika trevligt att komma hit”

[/stextbox]


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!