hon-sminkar-karlstadborna-med-icke-djurtestade-produkter_m

Hon vill sminka Karlstadsborna med icke djurtestade och veganska produkter

Heidi Sundberg är Makeup Artist och driver Diddis Beauty. Beslutet att starta eget har fått positiv respons från kunderna och allt fler i Karlstad med omnejd hör av sig.
– Jag har haft det här intresset sedan barnsben, säger Heidi Sundberg.

Du är efterfrågad i Karlstad med omnejd och får även förfrågningar från exempelvis Stockholm. Berätta mer om vilka typer av jobb du gör.

– I många fall åker jag ut till kunder på plats och gör hårstyling och makeup. Det kan vara en photo-session med både makeup och hår eller så kan det vara en kund som ska på bal eller göra något annat festligt.

diddisbeauty
Heidi Sundberg. Foto: Björn Lindberg

Hur tog du beslutet att starta Diddis Beauty?

– Jag har haft det här intresset sedan barnsben och jag har alltid hållit på med smink och hår. Till slut gick jag en utbildning och tog tag i min dröm. På den vägen är det…

Du är noggrann med att ta ansvar och att sälja icke djurtestade produkter. Du vill dessutom gå ett steg längre och använda veganska produkter. Berätta.

– Det är viktigt att se till att använda icke djurtestade produkter. Djurtestad kosmetika är förbjuden inom EU men man behöver ändå vara på sin vakt. I mina sminkningar kommer jag att sträva efter att använda helt veganska produkter och jag tänker även på miljön i mitt val av produkter.

diddis4

Vad är det bästa med att var sin egen chef och hur ser den närmsta framtiden ut för företaget?

– Nu har det kommit in fler jobb, jag samarbetar med en fotograf och jag tar in hjälp där det behövs. Många uppskattar att jag kan åka till kunden på plats och att jag gör många olika typer av sminkjobb. Inför vår och sommar är det som mest, men blandningen på jobb är fortfarande stor. Det är allt ifrån någon som ska på en filmpremiär till baler. Det är även flera fototräffar exempelvis Heavens Portfolio här i Karlstad där stylister och fotografer träffas.

Du tycker mycket om att träffa människor, kommer du även att arbeta utanför Karlstad framöver?

– Just nu har det varit i och runt Karlstad men jag har även fått förfrågningar i Stockholm och jag kan tänka mig att pendla mer i jobbet i framtiden. Jag har även funderat på att göra något med kläder för att ha ett helhetskoncept.

– Jag älskar möten med människor i olika åldrar. Alla har sitt unika som går att ta fram.

diddis2

Heidi Sundberg befinner sig på Salong Moda på Orrholmen. Gäller det speciella evenemang, mässor och liknande har hon möjlighet att komma ut till kunden på plats. Läs mer och boka Diddis Beauty.

Se även Diddis Beauty på Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!