sa-vill-alexandra-asplund-lyfta-fram-massage-mot-psykisk-ohaelsa

Hon vill lyfta fram behandlande massage – för ökat välmående

Certifierade massören Alexandra Asplund har genom ett holistiskt synsätt kommit att bidra till allt fler kunders välmående. Nu startar hennes wellnessverksamhet KRITI Wellness ett samarbete med Ergosport samtidigt som verksamheten flyttar in på Sheraton Hotel.

Du har erfarenhet inom en rad olika områden inom hälsa. Vilken är din primära målgrupp idag?

– Jag har valt att lägga fokus på massage och arbetar mycket med att ta bort spänningar i kroppen. Den primära målgruppen är de som lider av psykosomatiska symptom. Psykisk ohälsa manifesteras ofta i kroppsliga smärtor och mitt mål är att hjälpa till att lindra detta – en avslappnad kropp ger ett lugnare sinne.

Du har även kunder som kommer för personlig träning.

– Ja, i och med att jag nu har tillgång till gymmet i Sheratons fitness-center kommer jag att ägna mig mer åt personlig träning med mycket fokus på mammaträning. Det handlar om att skapa en bra och stabil core och att få resultat med bäckenbottenövningar. Det är både mammor som har fått barn för flera år sedan och nyblivna mammor där jag ser till att anpassa träningen beroende på hur magmusklerna har kommit ihop.

Vad innebär det att se till helheten i kundernas mående?

– För mig är det att inkludera det fysiska, psykiska och sociala. Jag har en grundutbildning som undersköterska och under utbildningen växte intresset för att utveckla ett holistiskt perspektiv. Senare blev jag certifierad massör via Branschrådet Svensk Massage och mitt intresse har fortsatt att växa sedan dess.

Alexandra Asplund

Boka här

Hur får du kontakt med psykiska och sociala aspekter i kundens liv?

– Jag börjar alltid med att fråga kunderna om det fysiska- och sociala tillståndet. Jag frågar om de är stressade eller känner någon oro. Jag anpassar både massagen och råden efter kunden.

– När de går från massagen är de avslappnade. Har de känt sig riktigt avslappnade blir de också mer medvetna om hur det inte ska kännas. Har någon gått med smärta i ett par år blir det en vardag. Jag vill att kunderna ska bli bättre på att förebygga detta.

Lider alla dina massage-klienter av kroppsliga spänningar från psykiska tillstånd?

– Nej, jag erbjuder svensk klassisk massage och avslappnade massage till alla. Jag tar emot atleter och människor med spänningar från stillasittande på kontor. Jag jobbar mycket med en djupgående variant av den klassiska massagen som påminner om idrottsmassage.

Kan du förklara vad smärtcirkeln innebär.

– Kortfattat så innebär det att långvariga statiska belastningar och spänningar försämrar blodflödet i muskeln. Detta medför bland annat att muskeln inte får tillräckligt med syre och att slaggprodukter bildas, samt blir kvar. Dessa retar smärtreceptorerna och följden blir att muskeln spänner sig.

– Massagen bryter denna smärtcirkel genom att öka blodflödet, vilket ger muskeln energi och syre samt transporterar bort slaggprodukter.

Vad kan vi som arbetar mycket på kontor ta som hemläxa för att minska spänningar?

– En hemläxa som jag ger till klienter är att varje gång de sätter sig ner så ska de slappna av axlarna. Det är en början till bättre hållning med mindre spänningar. De som gör det blir mer avslappade för varje gång.

certificat

Boka här

Från och med den första oktober finns du på Sheraton. Kommer du att erbjuda något mer utöver massage och personlig träning?
– Jag har dragit igång med IPL-maskinen och tar emot kunder. Det handlar om aknereducering, permanent hårborttagning och reducering av ytliga blodkärl.

– Jag kommer även att utveckla hemsidan med kostråd för att på alla sätt verka för mina kunders välmående.

Besök KRITI Wellness på Sheraton Stockholm Hotel. Hotellets fitness center, våning 1, Tegelbacken 6. Läs mer och boka här

kritiw


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!