hon-slaepper-uppfoeljare-till-rosa-kokboken-i-och-ii

Hon släpper uppföljare till Rosa kokboken I och II

Rosa kokboken I och II gick hem både hos svenska folket och juryn på World Gourmand Awards. Anna Benson som ligger bakom böckerna är en av allt för många svenskar som förlorat någon i en cancersjukdom.
– Jag förlorade mitt ex i cancer och kände att jag ville göra något för att vi en dag ska kunna lösa cancergåtan.

Var befinner du dig just nu och den närmsta tiden framöver?

– Jag reser en hel del men delar den mesta tiden mellan mina hem i Stockholm och Barcelona. Just nu i Stockholm nästa vecka i Barcelona. Och till helgen på lantstället i Småland. Att resa är väldigt inspirerande.

Du är författare, journalist, konstnär och entreprenör. Var lägger du ditt fokus just nu?

– Jag har alltid många projekt igång och hösten är den mest intensiva perioden med flera boksläpp och föreläsningar och förberedelser inför gransäsongen med Smålandsgran.

Rosa kokboken I och II har dragit in miljonbelopp till Cancerfonden. Nu kommer Blå kokboken. Förklara idén bakom böckerna.

– Det grundar sig i att jag förlorade mitt ex i cancer och kände att jag ville göra något för att vi en dag ska kunna lösa cancergåtan. Förhoppningsvis är vi en bit på väg.

blakokboken

Blå kokboken släpps 28 september 2017

 

Vilka har utmaningarna varit med att skapa Blå kokboken?

– Det är som med alla projekt alltid flera utmaningar. Tanken är ju att så mycket av intäkterna som möjligt ska gå till forskningen så vi försöker minimera kostnaderna.

Är det framförallt män som är målgruppen?
– Nej, både män och kvinnor. Kanske är det många kvinnor som kommer köpa denna bok till sina män…

Vad har du själv för relation till matlagning?

– Jag älskar att laga mat och att äta väldigt god mat. Gör ju EATSweden-böckerna också så är ganska bortskämd med att få äta väldigt bra mat.

Du arbetar både med individuella projekt och ett flertal samarbeten. Vad krävs idag för att du ska lägga tid och kraft på en idé?

– Att jag ska tycka det är roligt!

Du har befunnit dig mycket nära två terrorattentat. Hur pass orolig är du i storstäder och under dina resor?

– Inte alls. Men det är klart att jag har det i bakhuvudet men man måste leva. Faktiskt tre terrorattentat med Bryssel, Stockholm och Barcelona.

Läs mer om Blå kokboken


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!