Hon samlar Feministiskt initiativs ideella krafter – för att kunna driva partiet på bästa möjliga sätt

Feministiskt initiativ är ett parti som bygger på ideella krafter. Amanda Mogensen är kommunikationsansvarig i partiet och tar ett stort ansvar när det gäller att samordna de ideella krafterna.

– Viktigast är att arbetet är motiverande och att man har roligt tillsammans. Det ska inte bygga på plikt och det är viktigt att man får göra fel, säger Amanda Mogensen.

 

Att få ihop en fungerade politisk organisation inför ett val är otroligt utmanande. Det är mycket som ska stämma och många trådar som ska kopplas ihop. Ännu svårare är det när det handlar om ideellt arbete. Feministiskt initiativ drivs ideellt vilket betyder att det är ännu fler klaffar som ska klaffa. Amanda Mogensen är ansvarig för kommunikationen och hon menar att det är stor skillnad mot hur det är hos F! och andra ideella organisationer, jämfört med hur det är inom betalt arbete.

– Förutsättningarna varierar från dag till dag. Det är en väldig omsättning på folk vilket betyder att det är viktigt att ha koll på vilka som kan vad. Det är också viktigt att ha fler personer som kan göra samma uppgifter. Det måste hela tiden finnas en väldigt tydlighet.

Partiets kommunikationsavdelning gör något så modernt som att ha sitt kontor på Facebook och har det fyndiga namnet FIKA – Feministiskt initiativs kommunikations avdelning. De flesta har aldrig träffat varandra men de försöker att få till en träff några gånger om året.

– Vi har märkt att det är väldigt viktigt att få sitta ner och prata om annat än jobb. Att få ett ansikte på den man annars bara pratat på telefon med och att få lära känna person lite mer, säger Amanda Mogensen.

Det finns ett par saker som man är väldigt noga med att följa. Det är för det första väldigt viktigt att det finns en tydlighet, att alla vet vem som gör vad. Har man en idé som man vill förverkliga men inte kan göra det själv, då ska man veta vem man ska fråga.

– Det blir på så sätt väldigt lustfyllt, säger Amanda Mogensen.

Eftersom alla gör vad de kan för partiet på sin fritid trycker man på att livet måste komma först. Det är viktigt att kunna säga ifrån om man behöver en paus.

– Det är många som jobbar så mycket att de blir trötta. Det måste finnas vägar och sätt som gör att man kan gå in och ut ur organisationen, fortsätter hon.

Amanda Mogensen jobbar med kommunikation även utanför organisationen och hon menar att hon tar med sig mycket av arbetet hos Feministiskt initiativ, även in i det arbetet hon gör på sin arbetsplats.

– Det lustfyllda ska ju finnas på alla arbetsplatser. Jag märker att när det är ideellt då är rädslan för att göra fel mycket mindre. Det i sin tur gör att folk vågar mycket mer. Det finns en stor vinst i att vara modig och att våga fråga. Det hela är egentligen en ledningsfråga skulle jag säga.

Hösten närmar sig och en valperiod är på gång. Då är det alltid mycket att göra och det kommer mycket nytt folk som är villiga att hjälpa till. Men det är minst lika mycket att göra under mellanperioderna.

– Mycket är det, jobbet då är främst att behålla folk och att visa att det alltid är viktigt att engagera sig, säger Amanda Mogensen.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!