hon-arbetar-foer-att-fa-ut-ta-och-fotlaesning

Hon arbetar för att få ut tå- och fotläsning i Sverige

Tå- och fotläsning är populärt i USA. Astrid Seter är idag den enda i Sverige som coachar i tå- och fotläsning. Genom att ta hand om kroppen vill hon lära ut hur den fungerar och kommunicerar med oss.
– Här i Borlänge är det inte många som känner till att tå- och fotläsning existerar.
Genom företaget Siris Oas arbetar du med att hjälpa människor att ta hand om sina kroppar och lära sig hur kroppen fungerar. Du har själv kommit tillbaka efter en kollaps 2015. Berätta hur du kom in på tå- och fotläsningen genom denna sjukdomsperiod.

– Jag kom in på tå- och fotläsningen genom att jag inledde ett program över nätet för Mai Vu i USA. Första kursen i programmet var tå- och fotläsning. Hon bad oss ta ett kort på våra fötter och coachade oss därefter via detta kort. Där låg jag i sjuksängen och kunde bara andas och ta hand om mina fötter. Men med hjälp av hennes coachning blev jag bättre och när jag blev tillräckligt frisk för att arbeta ville jag ta med det här till den terapi jag själv arbetar med. Jag hade redan arbetat med kraniosakral terapi, som fungera bra, men det jag upplevt genom Mai Vu var ännu bättre! Därför fortsatte jag att utbilda mig.

astridseter

Varför har fötterna så stor inverkan på oss och vad kan vi se på fötter?
– Fötterna registrerar varenda steg fysiskt och psykiskt och de formar sig också efter hur vi lever och mår; det sätt vi behandlar våra kroppar och själar påverkar våra fötter och tår rent fysiskt.

– Våra fötter representerar olika saker i livet. Höger fot och tår representerar vår väg ut i livet och hur vi hanterar omvärlden. Det kan vara hur vi är på jobbet, mot familjen och i föreningssammanhang. Vänster fot representerar vår väg in i oss själva och hur vi hanterar oss själva.

– Medan höger fot representerar den manliga energin, den så kallade Yang så representerar den vänstra den kvinnliga sidan, Yin.

– Även tårna har olika benämningar och står för olika saker: Stortån är vår ödestå, andra tån är vår kommunikationstå, tredje tån är vår passions- och agerandetå, fjärde tån är vår relationstå och lilltån är vår tillits- och överflödstå.

Hur arbetar du efter att du fått se klientens fötter?

– Beroende på hur fötterna ser ut så kan jag ställa olika frågor till klienten för att den ska bli varse om sina mönster. Det är väldigt positivt eftersom det knyter samman både kropp och själ. Jag ger råd och tips och uppgifter om hur fötterna kan behandlas. Som alltid är det upp till klienten om den vill följa råden och göra uppgifterna. Jag vägleder klienten för att den ska se de mönster som behöver förändras för ett bättre mående.
– Ibland behöver du bara ta hand om kroppen för att det ska lossna. Min uppgift som coach är att förmedla detta till klienten.

Vad ser du när du ser ett par fötter?
– Jag kan läsa tårna på deras längd, bredd, färg och form och om de har kontakt med jorden. Genom tårna kan jag se när saker i livet har hänt.

nyfot

Parallellt med fot- och tåläsningen arbetar du fortfarande med Kraniosakral terapi. Vad är det?

– Kraniosakral terapi kommer från Osteopatin och är ett betydligt mjukare sätt än att knäcka kroppar. Det är ett automatiskt sätt för kroppen att gå dit och hjälpa till att spänna av. Om du har ont så brukar du lägga handen på punkten. Jag hittar de ställen som är spända och som påverkar kroppen negativt och trycker på dessa med 5 grams tryck. Det lätta trycket ger en signal upp till din hjärna att ”här är det inte som det ska”. Hjärnan skickar en signal ”spänn av”, då kan kotor och ligament falla på plats. Min mor är åttio år och har rätat upp sig och sluppit en operation.

– Efter behandling brukar klienterna säga att det var väldigt skönt för kroppen och själen. De säger ”du gör ingenting men det känns så mycket”.

Du var nyligen på en mässa i Rättvik och du arbetar för att få ut tå- och fotläsning i Sverige. Vad gjorde du under mässan?

– Jag läste tårna och fötterna på människor och fick väldigt god respons. Jag ställde frågor och gav dem råd om hur de kunde ta hand om sina kroppar. De var förvånade över hur mycket jag kunde se.

Slutligen… Har du några enkla tips om hur vi ska ta hand om våra fötter?

– Vetevärmare som du sätter fötterna på är bra. Det går även bra att ha en tennisboll under fötterna som du masserar med. Känn efter genom att stå upp före och efter massagen.

Astrid Seter arbetar med kunder från Borlänge med omnejd samt över webben. Läs mer och boka här


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!