Högsäsong för Karlstad Husbil – i år kan även barnfamiljen njuta av en husbilssemester: ”Vi är ensamma om den här typen av bil i Karlstad”

Varför köpa husbil när du kan hyra tryggt och bekvämt? Karlstad Husbil gör det nu möjligt för familjen att rulla ut på vägarna och ta del av den svenska sommaren, eller varför inte dra ner på kontinenten? Deras McLouis Glamys 23 är fullt utrustad och passar perfekt för en familjesemester.
– Det har varit efterfrågat just med en familjebil, självklart fixade vi det, säger Krister Mikko.

 

Ni har specialiserat er på att hyra ut kvalitetshusbilar till bra priser. Hur ser marknaden ut för att hyra husbilar ut idag?
– Fler förstår att de kan hyra husbil istället för att köpa. Att köpa en husbil kan kosta 800–900-tusen och de är inte särskilt lätta att sälja begagnade. Men det är heller inte billigt att hyra överallt och kan gott och väl kosta 15000–18000 i veckan plus deposition. Då är det billigare att åka till Maldiverna.
– Grundtanken för Karlstads husbil är att vara ett företag som visar att fler kan hyra utan att det kostar skjortan. Det ska helt enkelt vara humana priser. Alla våra bilar, inklusive de billigare alternativen, är komplett utrustade. Det ska vara enkelt för kunden och när de hämtar bilen är den tankad, utrustad med gasol, grillkol, tändvätska, espressomaskin med kapslar som ingår och en flaska vin.

husbil1
Karlstads Husbil arbetar med Italientillverkade husbilar från märket McLouis.

Ni startade 2013. Vilka hyr av er?
– Vi hyr ut till alla möjliga människor från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Schweiz och Österrike. Runt den 20e maj börjar tyskarna komma och därefter börjar högsäsongen. Många vill se midnattssolen och uppleva den svenska naturen och många drar till Trollstigen. Från Norge är det många äldre som vill prova på att hyra innan eller istället för att köpa. Det är bra kunder och Norge är en marknad vi satsar mycket på.
– På vintern väljer fler att åka söderut eller så hyr de inför evenemang som Vasaloppet eller Svenska rallyt. Vi jobbar stenhårt på att nå ut till kunder även när marknaden är långsammare.

Jag kan tänka mig att barnfamiljer gärna drar iväg med bilen – visst är det möjligt nu?

– Absolut. Vår McLouis Glamys 23 är all-inclusive och har plats för upp till fem personer. Den har sovalkov, markiser och solceller. Vi har märkt en efterfrågan efter en sån här bil och självklart fixade vi det. Vi vill att familjer, eller alla för den delen, som inte har råd att köpa en dyr bil ändå ska kunna åka på semester, genom att hyra. Vi är ensamma om den här typen av bil i Karlstad.

McLouis Gladys 23
McLouis Glamys 23
McLouis Glamys 23

Vad efterfrågar kunderna utöver humana priser?
– Kunderna uppskattar personlig service och trygghet, och vi ser därför till att alltid finnas där för kunden. Vi tror på att stå i kontakt med kunden och gärna per telefon – vare sig det är svenska, engelska eller tyska. Det är också viktigt med en hemsida som är ”up to date” och att den finns på både svenska, tyska och engelska.

Ni har ett bra samarbete med Autohallen. Vad betyder samarbetet för er?
– Det är ett win win-samarbete. Min vän äger Autohallen i Kungsängen och det var han som gav mig idén om att det är en bra affärsmöjlighet att hyra ut till de som vill prova på. Vi ställer upp mycket på varandra och inte minst när det gäller marknadsföring.

Karlstad husbil är populära på Facebook.

– Ja, vi använder sociala medier mycket, det är kanske lite löjligt ibland men vi vet att folk uppskattar att vi lägger upp bilder på weekendresor etcetera. Vi får fler och fler följare och vi är snart uppe i 4000 på Facebook.

Hur ska ännu fler välja att hyra husbil?
– Vi håller oss uppdaterade och kollar hela tiden vad kunderna är ute efter. Jag har erfarenhet från bilbranschen sedan 30 år och vet hur viktigt det är med service. Jag har gett mig fan på att vi ska bli stora men vår filosofi är att växa sakta men säkert!

husbil3

Karlstad husbil arbetar med McLouis husbilar och hyr även ut minicyklar. Husbilarna han hämtas upp av kunder i Karlstad eller på svenska flygplatser som Arlanda och Landvetter.

 

Läs mer och boka här

Följ Karlstad Husbil på Facebook


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!