inspired-life-by-vattumannnen

Hitta guldkornen bland hälsoklassiker här

Vattumannen har sedan början av 70-talet verkat för att inspirera människor att älska sig själva och utveckla sina inre liv. Nu ska mottot Inspired Life sprida kunskapen till fler.
– Inspired Life inbegriper våra böcker, kurser, vägledning och coachning, säger Eva Danneker, ägare till Vattumannen.

Ni är inne i en moderniseringsprocess under mottot Inspired Life. Vad gör ni och vad vill ni bort från?

– Vi lyfter fram en modernare approach i alltifrån grafisk profil till utbud, samtidigt fortsätter vi som vi alltid gjort. Vi är en mötesplats där inspiration, medvetenhet och insikt genomsyrar det vi gör – vi vill inspirera människor till att älska sina liv och se valmöjligheter för att hitta vägen till det sköna livet.

– Tidigare har Vattumannen förknippats med alternativa böcker, och vissa har förknippat det vi gör med flum, men i takt med att intresset för att våga drömma och utforska sina liv växer har det vi gör blivit rumsrent. Det finns idag en bred målgrupp som har mycket att hämta här hos oss.

Ja, ni sitter på otroligt mycket kunskap och ni har ett stort utbud. Vad efterfrågar kunderna?

– Kunderna vet att vi är bra på att hitta guldkorn i djungeln av personlig utveckling. De flesta som kommer kan hitta något i vårt stora urval av bra böcker. Vi har alla klassiker samtidigt som vi har det senaste utbudet och mycket engelsk litteratur. Kategorierna inkluderar allt ifrån filosofi till rawfood, shamanism och tarot.

– Vi satsar också mycket på att erbjuda kurser, föreläsningar, vägledning och coachning.

Ni har en särställning i Sverige med 45 år inom er nisch. Vad drar ni för nytta av det och vilka är utmaningarna?

– Vi har ett stort kontaktnät och blir kontaktade av många som vill ha oss som återförsäljare. Samtidigt har vi hela tiden våra tentakler ute för att hitta de bästa varorna och ge den hjälp våra kunder förväntar sig av oss. Vi ligger i framkant på många områden och ser till att ha en bra mix.

– Utmaningarna är att det finns fler plattformar idag – det finns exempelvis yoga på stan, men konkurrensen är mestadels bara rolig. Vi märker av den samtidigt som vi kan vi luta oss tillbaka mot många år inom området och ett varumärke som står för djup kunskap. Med Inspired Life vill vi nå ut bättre med detta.

kosal-ley-186072-fixed

Hitta guldkornen bland hälsoklassiker

Förlaget startades 1972 i Uppsala, samma år som du föddes, och flyttade sedan till Stockholm. Vad har hänt för dig under din resa på förlaget och vad ligger dig särskilt varmt om hjärtat idag?

– Jag har jobbat på Vattumannen sedan 1991 då jag började jobba med ekonomi- och personalfrågor. Efter 10 år blev jag delägare år 2001 och sedan 2011 är det jag som driver Vattumannen.

– Under resans gång har jag blivit äldre, jag har fått barn och ställts inför olika saker i livet. Jag har också hunnit med att intressera mig för många områden; jag är utbildad coach, mindfulnessinstruktör och yogalärare. Jag tycker att det är väldigt kul att inspirera och få människor att leva sina liv på ett levande, meningsfullt sätt.

– Det som ligger mig varmt om hjärtat är livets kontraster– stillheten och rörelsen. Jag älskar djur och natur och bor på egen gård i Roslagen, samtidigt uppskattar jag att arbeta mitt i Stockholm och möta människor.

Vad rekommenderar du kunderna under det kommande året?

– Vi ställer ut på Allt för Hälsa och det finns fortfarande möjlighet att komma på mindfulnesskurser MBST (Mindfulness-Based Stress Reduktion). Det finns flera alternativ och du kan gå en kurs i 8 veckor eller en kurs utomlands.

Varför kommer er nisch fortsätta att växa?

– För att människor förstår att den här nischen med hälsa är en stor del av våra liv. När det händer något i människors liv söker man inåt och ställer djupare existentiella frågor. Idag går det att få hjälp från många håll, man kan bli ordinerad mindfulness i sjukvården eller akupunktur i samband med förlossning. Det är fler som vågar och vi står för ett väldigt bra utbud.

 

Vattumannen är ett litet förlag som ger ut väl valda guldkorn. Förlaget översätter ofta från engelska författare. Butiken ligger på Drottninggatan 83 i Stockholm. Läs mer om böckerna och kurserna


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!