Himlaord med individen i centrum

Astrologen Wilhelm Axlings intresse för astrologi väcktes redan i början av 70-talet och ju mer han under årens lopp kommit att fördjupa sig i kunskapen desto mer har han funnit astrologin som en lika evig och outtömlig källa till självkännedom som livet självt. Han beskriver själv sin resa och delar med sig av sina insikter på himlaord.se.

”Himlaord” är förstås en anspelning på den välkända metafor som förkunnar att ”såsom i himmelen, så ock på jorden”.

– Min grundsyn på astrologi bygger på övertygelsen om detta samspel, nämligen att himlakropparnas position i solsystemet i det ögonblick vi föds, avtecknar en kosmisk spegelbild av ett alldeles unikt energimönster som söker sin ”blomning” genom vår personlighet.

Utifrån den föreställningen betraktar han födelsehoroskopet likt en karta som kan hjälpa oss att hitta tillbaka hem till vårt sanna, autentiska själv, vårt naturliga varande, den vi innerst inne alltid är.

– Genom att försätta oss i ett tillstånd av medveten resonans med den unika grundton som sjunger i vårt hjärta frigör vi vår personliga lyskraft och förverkligar därmed oss själva.

Ur Planetsviterna på himlaord.se

”Visst skulle du väl önska att du ägde en alldeles egen personlig väckarklocka mitt i denna uppvaknandets tid? Ditt födelsehoroskop är just en sådan väckarklocka. Och här handlar det främst om ett ”levande horoskop”, framvuxen ur en inre rörelsedynamik. Den turordning himlakropparna ligger uppradade närmast efter varandra i ditt födelsehoroskop, oavsett avståndet mellan dem, avslöjar i vilken ordning du väljer att ge uttryck åt deras astrologiska symbolik genom din personlighet. Kring detta förhållande grundar sig det fenomen jag valt att kalla Planetsviter. Föreställ dig himla­kropparna i vårt solsystem likt pärlor i ett pärlhals­band fördelade utmed det band av stjärntecken som bildar själva zodiaken.

Planetsviter bildas således av himlakroppar som be­finner sig i direkt följd efter varandra i horoskopet. Det slag av inverkan som detta handlar om skulle man enklast kunna beskriva som en planetarisk notskrift. Vi föreställer oss att den speci­ella turordning himlakropparna intog vid tidpunkten för din födelse utgör en kosmisk komposition – likt din egen personliga signaturmelodi, för dig själv och ditt levnadsöde. Planetsviterna visar på ett förbluffande träffsäkert sätt hur du väljer att ge uttryck åt ditt levnadsdrama i överensstämmelse med den turordning himlakropparna ligger uppradade närmast efter varandra i ditt födelsehoroskop. Då ska du också veta att just ditt horoskop visar en av cirka tolv miljoner olika möjliga kombinationsmöjligheter av himlakropparnas turordning. Så du är verkligen unik!”

Läs vidare på Himlaord… 

En kursvecka i centrum av vårt eget inre universum

i Andalusiska Los Romanes i höst

Kursprogrammet här nedan är hämtat från mina tidigare kursveckor i Spanien.
I sin helhet kommer detta att
gälla även den här kursveckan.
Men det kommer även att kryddas med nytt, spännande innehåll

Detta är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i astrologi och dess fantastiska möjligheter till självkännedom och personlig utveckling. Här vänder jag mig till både nya och tidigare kursdeltagare. Den andalusiska atmosfären kommer att skänka dig en välgörande återhämtning av energi och med stöd av en personligt vägledd utbildning kommer du att vinna nya kunskaper om dig själv och om hur astrologin kan vara ett värdefullt redskap för din personliga växt och utveckling.

Vi bor och har kurs i Cortijo Barranquero i byn Los Romanes på Spanska solkusten, cirka 1 timmes bilresa från flygplatsen i Malaga. I programmet ingår även utflykt till Medelhavets strand, samt till den vackra moriska byn Comares. Vi bor tillsammans i dubbelrum i privat villa, ett äldre lantligt hus med privat pool och trädgård. Villan ligger omgiven av olivlundar, berg och idylliska små grannbyar. Här vankas det frukost på terrassen med vidsträckt utsikt över det sagolika Andalusiska landskapet. Se kursprogram och boka här 

 

Vi är inte våra horoskop. Födelsehoroskopet är ett manuskript till vårt levnadsdrama. För att undvika att bli ”korsfästa” på våra horoskophjul behöver vi bli medvetna om att det finns ett evigt oföränderligt liv, utanför tid och rum som aldrig någonsin låter sig påverkas av vårt drama”. Läs mer om de astrologiska arketyperna här


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!