hennes-bok-hjaelper-dig-att-na-baettre-energihaelsa

Hennes bok hjälper dig att nå bättre energihälsa

Christina Njie Sjögren har alltid intresserat sig för vad som händer i kroppen när energin tar slut. Nu har hon kommit ut med sin bok ”Bemästra din energi” för att kunna hjälpa människor som behöver boosta sin vardag.
– Jag har själv varit i utmattningssituationer, men alltid lyckats komma tillbaka snabbt. Meningen med den här boken är att ge människor de redskap som krävs för att de ska återfå sin energi. Det handlar om såväl livsstil och kost, som den kultur vi lever i, säger Christina Njie Sjögren.

Har du känt dig trött och hängig på sistone? Säger kroppen ifrån och är dina energihalter inte vad de en gång varit? Författaren Christina Njie Sjögren har nu kommit ut med sin bok ”Bemästra din energi” där hon berättar hur energisambandet i kroppen egentligen fungerar.

– En stor del av boken handlar om cellbiologi och vad som händer med cellerna i kroppen utifrån hur vi själva tänker. Men även vad den kultur vi lever i har för påverkan på våra kroppar. Boken berör inte någon form av andlighet, men syftet är att den ska väcka en nyfikenhet så att läsaren vill utforska sin inre och yttre värld.

Christinasjogrenfixed2

Christina har sina rötter på Öland, men har under perioder i livet bott i både England och Israel. Hon har även kopplingar till Gambia, där hon varit och hälsat på ofta. Tack vare alla resor har Christina, i sitt privata och professionella liv, kunnat studera andra kulturer på nära håll och därmed även på vilket sätt kulturella skillnader kan påverka människor. Detta tillsammans med sin bakgrund som folkhälsovetare och idrottslärare, med inriktning på hälsopedagogik, gör att Christina är väl bevandrad inom området hälsa.

– Jag har framförallt stort intresse för anatomi och fysiologi. Men eftersom jag rest till så många olika platser så har jag även utvecklat ett stort intresse för olika kulturer. Mina två döttrar har jag tillsammans med en gambisk man. De kulturella skillnaderna mellan Sverige och Gambia är väldigt fascinerande att studera.

Vad inspirerade dig att skriva din bok?

– Jag har tidigare själv haft problem med min hälsa då jag inte fullt ut har kunnat få hjälp av den konventionella vården. Det handlade om ett dubbelsidigt diskbråck och den hjälp jag fick kom främst från en kiropraktor. På egen hand lyckades jag sedan träna bort diskbråcket och dessutom självläka ett stort antal allergier. Jag hade helst velat träna och röra mig lika bra som tidigare, men idag kan jag i alla fall promenera utan besvär. Detta har varit väldigt stressframkallande men jag har kunnat hantera mycket tack vare kunskap, medvetenhet och meditation.
– En annan stor inspirationskälla är mina två döttrar som är väldigt starka och stöttande. Båda två har haft sina svårigheter i livet men har varit modiga och ödmjuka. Båda två är uttalade feminister och har rejält med skinn på näsan, vilket verkligen har inspirerat mig.

Berätta om upplägget i din bok?

– Första delen i boken handlar om livsmedel och energin i maten vi äter. Om vad som händer på cellnivå och hur vi tar till oss näringsämnen, bland annat mineraler, fetter och antioxidanter. Boken tar även upp olika livsmedelstrender och vårt ekologiska leverne, där jag berättar om skillnaderna mellan ekologiska och konventionella matprodukter.
– Andra delen i boken fokuserar på kultur, tanke och hälsa. Vad olika tankemönster, bland annat skam och skuld gör med oss. Om man istället tänker förhöjda tankar om det man har i sitt liv, till exempel genom att känna uppskattning och tacksamhet, vad händer då när kroppen får en dos positivitet istället för negativitet? Jag går även in på hur hälsa och kultur samverkar. Hur kommer det sig att vissa människor kan bli 100 år gamla och ändå känna sig friska. Vad har de kommit på som vi andra inte har upptäckt?

Christinasjogren3-fixed

Vilka riktar sig boken till?

– Den är främst skriven för kvinnor eftersom en stor del av boken handlar om kvinnor, deras stressreaktioner och deras matspjälkning. Mansrollen tar sig andra uttryck, och med den här boken vill jag främst inspirera andra kvinnor. Jag skulle önska att boken når ut till många yngre kvinnor så att de redan i tidig ålder kan undvika utmanande energisituationer.

Vill du läsa mer om Christina Njie Sjögren och hennes energitips, så hittar du hennes blogg här och Twitterkonto här.
Vill du beställa boken ”Bemästra din energi” så kan du göra det här.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!