gunilla-noren-daerfoer-arbetar-jag-med-karion-reflexologi-och-laeser-till-biopat_m

Gunilla Norén: Därför arbetar jag med Kairon Reflexologi och läser till Biopat

Gunilla Norén bor på en gård med ekologiska kor och odlar det mesta hon äter. Det innebär att hon får giftfri mat och naturlig motion. Genom företaget Nieko i Tittebo, Örsås hjälper hon kunder över hela landet till ett naturligare sätt att leva.

Hur började du arbeta med Kairon Reflexologi och numera även kinesiologi?

– Som så många andra som hittar till naturmedicin började det med egna problem som inte gick över. Mina problem började i mitten av 90-talet med en förödande trötthet och problem med magen. Jag avverkade allt inom sjukvården i snabb takt och var efter det ännu sämre. Jag letade alternativa terapier och fann en kvinna som testade med kinesiologi och där började min hälsoresa. Det var så jag hittade Biopatin och Kairon Reflexologin som hjälpt mej.

nieko
Gunilla Norén

Hur fick du till slut ordning på din egen hälsa?

– Genom att tillföra näringsämnen som saknades. Örter, homeopati med mera rensar kroppen från tungmetaller och kemikalier samt bekämpar virus och bakterier. Att göra allt i rätt ordning gör stor skillnad för välbefinnandet.

Du växte upp på en gård med mjölkkor, gris och hönor med djurens bästa i fokus. Det betyder att du fick med dig betydande kunskaper om giftfri mat och naturlig motion från barndomen. Hur har det påverkat dig?

– Som barn gick vi upp tidigt, utfodrade, mjölkade, klappade, kelade, och skötte om våra djur. Jag, mina syskon, mamma och pappa åt mat som vi producerat själva. Bra kött från friska djur, goda ägg och riktig mjölk. Potatis som vi odlade själva och hembakat bröd. Kort sagt bra mat och rikligt med motion i arbetet.

– Idag bor jag på en gård med ekologiska kor där jag odlar det mesta jag äter. Korna håller markerna öppna genom deras betande och säljs till ett slakteri. Det finns också katter här som förhoppningsvis håller efter alla möss, och kaniner för de är ju så söta. Det jag lärde mig under min uppväxt finns fortfarande med. Skillnaden från då är att maten som jag äter idag är glutenfri veganmat – det vill säga grönsaker utan säd och mjölk. Sockret är också utbytt.

Nieko1

Du arbetar med Kairon Reflexologi, läser till Biopat och hjälper människor i hela Sverige. Vilka är dina klienter och hur hjälper du dem?

– De flesta personer som vänder sig till mig har dragits med sina besvär under längre tid. Jag testar med Kinesiologi för att se vad som är viktigast att börja med och därefter en terapi som kan bestå av örter, homeopati eller råd om livsstil. Jag använder lite hår som fungerar som en brygga mellan mig och klienten, precis som telefonnumret mellan två mobiltelefoner. Utefter det kan de få råd om vilka vitaminer och mineraler och andra näringsämnen de har brist på. Personen kommer i bättre balans och känner att de mår bättre. Det kan ta väldigt olika lång tid att komma i balans, det är väldigt sällan en quick-fix.

Nieko3
E-Lybran är en datoriserad frekvensapparat. På datorn visas den första scanningen i en balansering.

Hur kan vi med enkla medel berika vår svenska husmanskost?

– Det finns så många alternativ; att ta bort något från sin kost låter som att man får mindre att välja mellan. Fast det är tvärtom. Byter du ut gluten så tar du bort fyra sädeslag: vete, råg, korn och havre men får många andra istället: Bovete, hirs, majs, ris, amarant, quinoa och många ytterligare, men de här sex är lättast att få tag på än så länge.

– Det är samma sak med mjölken. Istället för komjölk så kan man göra mjölk på soja, mandel, ris, hasselnötter, sesam med mera.

– Socker behöver vi inte alls egentligen, men visst är det gott med något sött ibland. Men honung är sött och torkad frukt är sött. I honung och torkad frukt finns det dessutom massor av näringsämnen som saknas i vitt socker.

– Jag odlar i stort sett alla grönsaker som familjen äter med undantag av lök som inte växer så bra och vitkål och potatis som det går åt mycket av.

Vad är det första att tänka på i processen att ändra kosten?

– Börja med att ändra frukosten. Det går att lägga till frukt och bär. Välj ekologiska butiker där det finns svenska blåbär och lingon. Under säsong är det en god idé att åka på ekologiskt självplock.

Slutligen… Det krävs inte mycket för att förstå att du är väldigt duktig på att odla. Hur får man gröna fingrar?

– Det finns många sätt att odla på och många sätt att sköta om jorden. Det viktiga för mig är att ge tillbaka det som jag tar därför fastnade jag för täckodling. Min jord får kompost, alger, stenmjöl och gräsklipp, halm och annat som går att täcka jorden med
Man behöver inte rensa ogräs så ofta och inte gräva mer än när något ska planteras på våren eller skördas på hösten. Det är roligare att klippa gräs än att rensa ogräs och så växer det så fantastiskt bra och i sin egen takt. Basen i allt odlande är jorden.

nieko6

Du är precis i slutet av din utbildning i Biopati. Hur kommer du att fortsätta att utveckla dig?

– Kinesiologin är fantastisk och man utvecklas i takt med att man jobbar. Det är bara att träna träna träna och prata med kollegor. I Biopatin jobbar jag med det som är tentat och klart.

 

Läs mer om Gunilla Norén och företaget Nieko här

 

 

 

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!