tvsmsv4

Grattis Två Små Svin 3 år!

Smørrebrød, öl, snaps och trivsam underhållning. En beskrivning från Bellmans gamla Stockholm? Nej, Stockholms bästa kvarterskrog i Årsta – som fyllde 3 år förra veckan.

Två Små Svin är ägarna Jimmy Nygren och Kalle Olofssons kärleksförklaring till tjeckisk och dansk mat- och dryckeskultur – och beviset på att Stockholmskrögare kan få uppmärksamhet även utanför tullarna. När avtrycken summeras från restaurangens treåriga historia är det svårt att inte bli imponerad; 2015 utnämndes Två Små Svin till årets bästa restaurang i Södra Stockholm av Bookatable Awards och i november 2016 fick man priset för ”Årets Spritkrog” av Spritakademien, då Steffo Törnquist även passade på att kalla restaurangen för Stockholms bästa kvarterskrog.

Inför det fjärde året i restaurangens historia lyfter Jimmy Nygren, en av två ägare, fram ett fortsatt personligt engagemang och helhetstänk.

– Vi har utgått från våra egna preferenser och både jag och Kalle har en hel del erfarenhet av dansk och tjeckisk matkultur och sprit. Vi drivs av att skapa helhetsupplevelser för gästerna. Det handlar om bemötandet, den gemytliga atmosfären och att vi dukar upp med nubbeglas och hjälper att passa ihop maten med olika spritsorter. Dessutom ska det vara en restaurang som är levande hela veckan.

agare9

Även om förra årets pris från Spritakademien inte var något som ägarna hade eftersträvat eller ens kände till blev det också ytterligare en bekräftelse på att man lyckats med någonting väldigt bra.

– Snaps är en smakförhöjare och något som vi absolut tycker att folk kan dricka utanför högtiderna. Det kan till exempel handla om en lagrad Akvavit med mycket anis. Vi serverar brännvin, slivovitz och tjeckiskt öl till våra smørrebrød och ser till att gästerna hittar rätt.

Samtidigt som restaurangen sticker ut i Årsta med utmärkelser och gäster som ofta reser från andra sidan stan är priserna satta för att det ska vara stimmigt även en måndag.

– Vi vill att man ska komma hit och känna att det är en kvarterskrog och tycker inte att det alltid ska behöva kosta 500 spänn för att gå ut och käka. Vi har rätter från 70–140 kronor; två smørrebrød med mycket pålägg räcker långt för de flesta gäster.smasvin5

 

Totalt får det plats 30 personer i restaurangen och 75 på uteserveringen sommartid. Under 2017 finns även planer på att bygga ett orangeri.

Vad det fjärde året i Två Små Svins historia ytterligare har att erbjuda återstår att se. Men bara det faktum att det fortfarande går att boka bord utan särskilt lång framförhållning gör detta till ett av 2017:s mest resvänliga restaurangalternativ – för den som inte redan har förmånen att bo i Årsta förstås.

Bordsbokning sker via telefon eller mail. Läs mer om Två Små Svin och boka här.


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!