hon-kroppens-egna-sjaelvlaekningsfoermpga

Got Health – Homeopati och varför ett modernt samhälle behöver komplement till läkemedel

Med allt för många snabba fixar i dagens samhälle vänder sig samtidigt fler människor till behandlingar inom Homeopati och BodyTalk. Terapeuten Petra Tunmar vill att fler ska lyssna på sin kropp.
– I dagens samhälle har vi blivit skolade att ta en Ipren eller en Alvedon och köra på, som terapeut är jag intresserad av att fler ska leva ett så friskt, lättsamt och lyckligt liv som möjligt, säger Petra Tunmar på Got Health.

Du har arbetat med behandlingar och föreläsningar inom Homeopati och BodyTalk i många år nu. Hur började det?

– Jag började plugga Homeopati i USA och när jag kom till Sverige 1994 hade jag en bra mentor i Bengt Jacobsson. Han introducerade mig till BodyTalk och sa att han själv skulle ha satsat på det om han vore yngre. Det väckte mitt intresse och därefter har jag studerat och kunnat anpassa mina behandlingar med olika verktyg för bästa resultat.

gothhealth
Petra Tunmar

BodyTalk beskrivs ofta som ett sätt att stimulera kroppens egna självläkningsförmåga. Håller du med?

– Ja, BodyTalk är ett sätt att kommunicera med kroppen och få kroppens olika delar ända ner på cellnivå att kommunicera med varandra. Kort beskrivet så har varje cell i kroppen ett syfte, men när kommunikationen mellan dem brister eller att vi helt enkelt inte lyssnar på kroppens signaler så kan vi till exempel råka ut för att bli utbrända. Alla symptom, vare sig de är akuta eller kroniska, är kroppens sätt att kommunicera att något inte stämmer.

– Jag som terapeut vet aldrig vad som är bäst för personen själv, utan det är kroppen som styr vad den behöver. Jag ser till att kommunikation fungerar och att kroppen kan självläka. Allt utgår från den inre visdom och medfödda kunskap som finns i varje cell. Varje cell har ett minne hur bra den var när föddes och hur den fungerar optimalt. Att få detta att fungera är det vi jobbar med inom BodyTalk.

Du får mycket positiv feedback för ditt sätt att vara med klienterna och många upplever förbättring. Ser du dig också som ett bollplank?

– Ja, jag försöker svara så bra jag kan men samtidigt är min medvetna kunskap ingenting i jämförelse med den kunskap som kroppen har, så ibland är orden överflödiga. Kroppen vet själv bäst vad den behöver och man måste istället jobba med medvetenhet till olika kroppsdelar.

– Mitt sätt att vara bygger på att jag brinner för att hjälpa människor tillbaka till optimal hälsa. Våra kroppar är designade för att dö till slut men åren vi har kan ändå vara fina och smärtfria år och det är något jag vill förmedla.

Du säger att kroppen besitter den största visheten, men hur har åren som du arbetat med BodyTalk utvecklat ditt seende?

– Under åren kan man säga att jag utvecklat en förmåga eller en intuition att se saker. Det är ett inre seende som gör att jag kan se att det händer saker i kroppen. Jag kan lägga händerna på en person och säga att just här bär du mycket sorg – vilket har inneburit att jag exempelvis har kunnat lyfta bort sorg från en kvinnas höfter så att hon slapp opereras.

– För andra har astman försvunnit eller så kan det vara minskad inre stress eller att antidepressiva medel tagits bort med hjälp av läkare.

Vad säger de som provar på Homeopati eller BodyTalk för första gången?
– Ibland vill de prova av ren nyfikenhet och i många fall är det en utväg när den traditionella vården inte hjälper. Ofta handlar det om att behandla stress – så kallade ”tune ups” som är lite som att serva bilen. Kommer de utan symtom kan de gå härifrån med inre lugn och en harmonisk känsla. Generellt får de mer energi, klarare tankar och inte så många känslomässiga berg- och dalbanor.

– De som kommer för att de är riktigt dåliga märker en markant förbättring, men det är ingen ”quick fix” och en läkningsprocess kan ta olika lång tid. För varje behandling som jag gör måste jag stämma av med kroppen – att ta behandling på behandling och prova alla möjliga olika saker kan också bli för mycket. I snitt ligger mina behandlingar på sex veckor.

Samtidigt med Homeopatin har du arbetat inom folktandvården och råkat ut för diskbråck. Kommer du att fortsätta ge behandlingar inom Homeopati och BodyTalk framöver?
– Ja, efter sommaren vill jag fortsätta jobba med fler klienter igen. I dagens samhälle har vi blivit skolade att ta en Ipren eller en Alvedon och köra på – som terapeut är jag intresserad av att fler ska leva ett så friskt, lättsamt och lyckligt liv som möjligt.

Skärmavbild 2017-06-21 kl. 16.40.32

Läs mer och boka här

 


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!