Golfspecialisterna jagar ovanliga resmål: ”Har testat alla destinationer”

GOLFRESA, EN UPPLEVELSE SOM ALDRIG BLIR DEN ANDRA LIK. ETT FAKTUM OLKA GOLF VERKLIGEN TAR VARA PÅ. GENOM ATT LÄRA KÄNNA BÅDE SINA GOLFANDE RESENÄRER OCH RESMÅL IN I MINSTA DETALJ. FÖR ATT SKRÄDDARSY BÄSTA MÖJLIGA TRIPP.

Trygghet, personlighet och värme. Viktiga delar för de flesta svenska golfresenärer. I drygt 30 år har det lilla familjeföretaget OLKA Golf med bas på World of Golf strax utanför Göteborg tagit fasta på detta, och med säkerhet fått landets golfare att älska olika former av resor i golfens tecken. Familjen Glenvik arrangerade till en början andra sportresor men när golfen kom in i bilden fanns ingen återvändo. Hela familjen skulle börja spela och inte nog med det, de skulle bli specialister på den härliga sporten.
— Vår styrka är att vi kan våra produkter. Vi är bäst på personlig service och skräddarsyr golfresor till olika personer så att vi vet att de blir nöjda. Vi eller någon av våra stammisar har testat alla våra destinationer. Så att vi med gott samvete kan säga att det vi erbjuder är bra. Tack vare att vi är ett så litet familjeföretag skaffar vi oss en nära relation med alla våra kunder vilket leder till att de fortsätter att resa med oss. Vilket är väldigt roligt för oss som utöver nya kunder också får nya vänner, säger Marie Perzon Glenvik ägare på OLKA Golfresor.

DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Läs mer och boka din golfresa med OLKA Golf

Det som började med en destination i Danmark har utökas till mängder av resmål runtom i hela Europa. Några till och med längre bort än så. Framförallt vill OLKA Golfresor hitta de där lite mindre mer okända golfpärlorna få vet om. Men samtidigt på platser folk är bekväma med att åka till.
— Vissa ställen vet vi är bättre för andra. Men vi ska inte bara hitta femstjärniga hotell. Alla människor är olika och gillar olika saker. Vissa gillar exklusiva golfbanor medan andra bryr sig mer och helhetsupplevelsen omkring golfbanan. Det gäller att hitta ett resmål som passar just den unika golfare som vill åka iväg och det är extremt individuellt. Men just nu vill de flesta så klart bort till sol och värme. Då är ställen som Cypern, Gran Canaria och Malaga väldigt bra alternativ. Där är det varmt och trevligt året om, säger Marie.

LÜBKER GOLF RESORT. FOTO: LÜBKER GOLF RESORT

Här finns OLKA Golfresor på Facebook

Numera äger och driver Marie OLKA Golf tillsammans med sin bror Martin. Medan föräldrarna rycker in som resvärdar när det nalkas longstay nere i Spanien. Det är en familj som verkligen brinner för golfen och sina golfande kunder och alltid vill garantera bästa möjliga upplevelse. Något som sannerligen uppskattas enormt.
— Jag har svårt att se att det är någon annan som har större andel nöjda kunder än vad vi har. Sedan är vi ödmjuka med att vi är ett litet företag och inte alls har samma volym som de allra största. Varje dag får jag äran att träffa och hjälpa alla möjliga typer av människor. Ingen dag är den andra lik och det är det som är det absolut roligaste med att jobba i den här branschen. Och att man verkligen får leva sig in i våra kunder olika golfresor. Jag har jobbat med det här i 30 år men kan utan tvekan se mig fortsätta i många år till.

GOLFSKOLA PÅ CYPERN

Ladda ner resekatalog för mer information om OLKA Golfs resor

Alla som bokar OLKA Golfs resor har en sak gemensamt, de fullkomligt älskar golf. Dock kan mängden golf på resorna variera kraftigt. Somliga vill vara ute på banan från morgon till kväll, medan andra ser en eller ett par golfrundor som ett trevligt komplement till sol & bad eller att titta på platsens sevärdheter. Resenärerna kan vara allt från äldre par till yngre grabbgäng. En trend som växt sig starkare på senare år är att fler väljer att åka på golfresa ensam, och ser sporten som ett socialt sammanhang där de kan stöta på nya vänner med samma passion.
— De flesta som spelar golf, älskar verkligen golf. Men även fast sporten i sig är fantastiskt rolig spelar även den sociala biten in mycket. Det finaste med golfen är att oavsett hur gammal eller duktig du är så kan du spela golf ihop. Vi har golfare som åkt med oss 20 år i rad. För dem är det en återkommande aktivitet som gör att de håller kontakten med gamla vänner. Eller träffar nya likasinnade att umgås med. På senare år har vi börjat kombinera våra golfresor med padel eller dans, vilket jag tror att vi är unika med. Det är viktigt för oss att alltid vara uppmärksamma på golfarens målsättning med resan. Så att vi kan skapa exakt vad han eller hon vill uppleva.

KARIBIEN

Läs mer och boka din golfresa med OLKA Golf


Annons

Fler artiklar >>

NYHETSBREV VILL JAG HA!